• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Christelijke datingsites

Het vinden van een christelijke partner met dezelfde normen en waarden kan tegenwoordig in Nederland best een uitdaging zijn. Een betrouwbare datingsite kan je helpen bij het vinden van een potentiële partner die dezelfde verwachtingen heeft als jij. Waar jaren geleden online daten nog in de taboesfeer zat, is dat nu al lang niet meer zo. Ook onder christenen is online dating enorm populair geworden. Dat is ook wel te zien aan de snelle toename in het aantal christelijke datingsites. Een goede christelijke datingsite moet natuurlijk net zoals iedere andere datingsite vooral leuk en veilig zijn, daarnaast moet je op de site makkelijk in contact kunnen komen met andere gelovigen.

Wat is de beste christelijke datingsite?

Je bent vrijgezel, christelijk en op zoek naar een christelijke partner. Een christelijke datingsite is dan de beste optie zul je denken. Dat is blijkt toch niet altijd het geval te zijn. Onze dating experts hebben alle datingsites onder de loep genomen in de zoektocht naar de datingsite die het best christenen bij elkaar brengt. Sommige van deze datingsites richten zich echt alleen op christelijken, op andere zijn mensen van verschillende religies welkom maar hebben toch een grote groep van christelijke leden. Dit komt doordat veel datingsites die zich echt alleen op christenen richten, minder populair zijn. Hierdoor hebben ze weinig leden en is de kans op het ontmoeten van een partner behoorlijk klein. Op veel algemene datingsites kun je specifiek zoeken naar mensen die ook gelovig zijn, daardoor kun je vaak beter terecht op een algemene datingsite met veel leden dan op een christelijke datingsite met maar weinig leden.

Opzoeknaarjou.nl

Met ruim 3500 leden is Opzoeknaarjou.nl de grootste christelijke datingsite van Nederland en België. Het is daarom ook de enige datingsite die uitsluitend op christenen gericht is die wij aanraden. Als je dus echt op zoek bent naar een datingsite waarop alleen christenen te vinden zijn, is Opzoeknaarjou.nl de datingsite voor jou.

Bekijk onze review van Opzoeknaarjou.nl

Gratis profiel aanmaken

Be2

Be2 is een van de grootste datingsites van Europa. Hoewel Be2 niet exclusief op christenen gericht is, zijn er toch enorm veel christelijke leden te vinden op de datingsite. Met de uitgebreide zoekfunctionaliteiten, kun je gemakkelijk alleen de christelijke leden filteren.

Bekijk onze review van Be2

Gratis profiel aanmaken

Lexa

Waarschijnlijk heb je wel eens van Lexa gehoord. Lexa is met duizenden leden een van de populairste datingsites van Nederland. Dankzij dit grote ledenaantal kun je hier als christen goed terecht als je anderen christenen wilt leren kennen voor een serieuze relatie.

Bekijk onze review van Lexa

Gratis profiel aanmaken

christelijke datingsite vergelijken

Daisycon tool

Waarom een christelijke datingsite?

Als christen heb je uiteraard liefde voor Jezus Christus en het evangelie, dat is onmogelijk te vervangen. Maar je kunt dit natuurlijk wel aanvullen met liefde voor een andere zielsverwant die ook christelijk is. Voor veel toegewijde gelovigen is het de ultieme droom om een christelijke partner via de eigen kerkgemeenschap te leren kennen. Helaas blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als er geen grote groep vrijgezellen van jouw eigen leeftijd is. Online datingwebsites bieden vaak wel uitkomst!

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan datingsites om nieuwe mensen te leren kennen. Datingsites helpen onzekerheden te verminderen, bijvoorbeeld of iemand wel vrijgezel is, en je hoeft niet in het openbaar op iemand af te stappen.

De voordelen van christelijke datingsites

  • Je leert vrijgezellen kennen met dezelfde normen, waarden en geloofsovertuiging als jij.
  • Het hoeft niet uitsluitend om daten te gaan, vriendschappen of gezellige contacten zijn ook mogelijk.
  • Je krijgt geen respectloze seksueel getinte verzoeken en/of opmerkingen
  • Op deze datingsites vind je minder nepprofielen, fakers en scammers. Deze sites zijn namelijk minder interessant voor hen.

Wanneer ben je welkom op een christelijke datingsite?

Logischerwijs ben je op een christelijke datingsite welkom als je zelf christen bent. Of je protestants, katholiek of een andere richting aanhangt, maakt op deze datingsites niet uit. Een datingsite uitsluitend voor christenen is echter niet altijd de beste keuze als je op zoek bent naar een gelovige partner. Soms kun j beter terecht op een algemene datingsite. Daar is iedereen welkom waardoor ze veel meer leden hebben. Er staan ook veel christelijke mensen aangemeld bij de meeste populaire algemene datingsites. Met de uitgebreide zoekfuncties kun je hier meestal op filteren.

Hoe zorgen christelijke datingsite alleen christenen zich aanmelden?

Christelijke datingsites zijn niet in staat om te controleren of iemand die zich aanmeldt, daadwerkelijk christelijk is. Toch zien we dat de meeste mensen daadwerkelijk christelijk zijn. Als je niet christelijk bent, of niet op zoek bent naar een christelijke partner, zul je namelijk niet zo snel op een christelijke datingsite terecht komen.

Conclusie over christelijke datingsites

Het is natuurlijk fijn als je partner dezelfde levensopvattingen en overtuigingen heeft als jij. Veel christenen zoeken daarom bewust een partner die ook gelovig is. Helaas zijn er steeds minder christenen in Nederland wat het vinden van een geschikte partner aanzienlijk vermoeilijkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig datingsites waarop christenen elkaar kunnen leren kennen. Echter zijn niet alle christelijke datingsites even goed. Op de ene datingsite vind je tientallen, misschien wel honderden, profielen van single christenen die open staan voor een serieuze relatie. Op de andere datingsite zijn vrijgezellen schaars en vind je met moeite 1 persoon waarmee je in contact kan komen. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken als het gaat om bij welke datingsite je jezelf aanmeldt.

Je maakt de grootste kans op het vinden van een geschikte christelijke partner op een van de datingsites die vermeld staan op deze pagina. Na het testen van alle datingsites van Nederland en België, komen deze als beste uit de bus. Opvallend is dat je als christen, niet altijd het best terecht kunt op datingsites die alleen op christenen gericht zijn. Simpelweg omdat daar het aantal beschikbare singles vaak enorm tegenvalt.