• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Ourtime – informatie, kosten, review en ervaringen

Ourtime header
1 maand€ 24,99 per maand
3 maanden€ 16,99 per maand
6 maanden€ 9,99 per maand
Populariteit4,5 / 5
Functionaliteiten4,5 / 5
Prijs / kwaliteit5 / 5
Veiligheid5 / 5
Gebruiksgemak4,5 / 5
Gemiddeld4,7 / 5

Doelgroep

50-plussers

Leden

1 miljoen

Man-vrouwverhouding

48%
52%

Pluspunten

  • Vaste duidelijke abonnementskosten
  • Onderdeel van Lexa dus erg betrouwbaar
  • Veel vrijgezelle 50-plussers

Minpunten

  • Het is niet direct duidelijk dat Ourtime onderdeel is van Lexa en het dus geen zin heeft om je bij beide in te schrijven

Dat iemand een bepaalde leeftijd heeft bereikt, betekent natuurlijk helemaal niet dat hij niet meer wilt daten of nieuwe mensen wilt leren kennen. Naarmate we ouder worden veranderen wel onze voorkeuren en kenmerken die we zoeken in een eventuele partner of vriend(in). Dat is de reden dat veel 50-plussers zich niet meer thuis voelen op algemene datingsites. De makers van Lexa.nl merkte dit op en zagen de kans schoon om een datingsite op te zetten, speciaal voor ouderen. Er zijn tegenwoordig meerdere datingsites die zich specifiek op 50-plussers, ouderen en senioren richten. Jongere mensen weten vaak nog niet precies wie ze zijn en wat ze in een eventuele partner zoeken. Door je aan te melden op een datingsite voor 50-plussers vergroot je de kans om iemand te leren kennen met dezelfde intenties en verwachtingen. Outime is zo’n datingsite voor 50-plussers.

Wat is de doelgroep van Ourtime?

Ourtime richt zich volledig op 50-plussers. De makers van Lexa zagen de behoefte van ouderen aan een eigen datingsite waarop zij singles konden ontmoeten met dezelfde verwachtingen en intenties.

Gratis profiel op Ourtime

Zodra je een gratis profiel hebt aangemaakt op Ourtime, kun je op zoek gaan naar andere singles. De mogelijkheden tot interactie zijn echter vrij beperkt als je een gratis lidmaatschap hebt. Je kunt als gratis lid op de ‘flirt’-knop drukken om te laten weten dat je geïnteresseerd bent in iemand, je kunt profielen beperkt bekijken en je eigen profiel bewerken. Om daadwerkelijk in contact te komen met andere singles op Ourtime heb je een betaald lidmaatschap nodig maar met een gratis profiel krijg je wel een goed beeld van de datingsite.

Kosten Ourtime

Vergeleken andere datingsites is Ourtime redelijk aantrekkelijk geprijsd. Ook voor Ourtime geldt, net als bij de meeste datingsites, dat een lidmaatschap goedkoper wordt naarmate je deze voor langere periode afsluit. Als je een voor 6 maanden een lidmaatschap afsluit bij Ourtime betaal je nog geen € 10,- per maand.

AbonnementPrijsPrijs per maand
1 maand€ 24,99€ 24,99
3 maanden€ 50,97€ 16,99
6 maanden€ 59,94€ 9,99

Wat krijg je bij een betaald lidmaatschap?

Het gratis lidmaatschap van Ourtime is handig om te beslissen of de datingsite bij jou past, je hebt echter een betaald lidmaatschap nodig om daadwerkelijk in contact te kunnen komen met andere singles. Als betaald lid van Ourtime krijg je toegang tot de volgende functionaliteiten:

Berichten versturen en chatten: leer andere singles kennen door berichten te versturen of door live met ze te chatten.

Zoeken: gebruik de basis zoekfunctie of de geavanceerde zoekfunctie om een potentiële match te vinden. Dankzij de uitgebreide filters, hoef je niet eindeloos te zoeken om iemand te vinden die aan jouw criteria voldoet.

Favorieten: zie wie jou als ‘favoriet’ heeft gemarkeerd en dus interesse in je heeft.

Opvallen in de zoekresultaten: als betaald lid van Ourtime wordt jouw profiel in de zoekresultaten van andere leden geel gemarkeerd zodat je extra opvalt.

Review Ourtime

We hebben Ourtime op een aantal belangrijke punten beoordeeld:

Populariteit

Ondanks dat Ourtime een relatief jonge datingsite is, is de website enorm populair. Dagelijks melden alleen al in Nederland tientallen leden zich aan op Ourtime. De enorme stijging in ledenaantallen voor Ourtime, en datingsites voor ouderen in het geheel, is te danken aan de toenemende populariteit van online dating onder 50-plussers. Ourtime is net zo populair als bij mannen als bij vrouwen, ongeveer 53% van de leden is vrouw, 47% man.

Gebruiksgemak

Ourtime is gebouwd met de eindgebruiker in gedachte en dat merk je aan alles. Alles wordt duidelijk uitgelegd en alle functionaliteiten zijn op logische plekken terug te vinden. Zelfs als je niet super technisch onderlegd bent, zul je geen moeite hebben om alles uit Ourtime te halen. Bovenin vind je de hoofdnavigatie waarmee je jouw profiel kunt bewerken, door alle singles kunt bladeren, foto’s kunt uploaden en je lidmaatschap kunt aanpassen.

Bij de basis zoekfunctie kun je filters instellen voor geslacht, locatie en relatiestatus. Met de geavanceerde zoekfunctie heb je zelfs nog meer mogelijkheden. Zo kun je filteren op geaardheid, interesses, opleiding, uiterlijke kenmerken, religie en nog veel meer. Je hebt zelfs de mogelijkheid om alleen profielen met foto's te bekijken. Nadat je iemand hebt gevonden die je aanspreekt, heb je de mogelijkheid om hem of haar als favoriet op te slaan of een virtuele flirt of bericht te sturen.

Als je jouw persoonlijke voorkeuren hebt opgegeven, gaat het algoritme van Ourtime voor jou op zoek naar iemand die voldoet aan deze criteria. Ourtime stuurt dus regelmatig suggesties met mensen die in potentie goed bij je zouden passen!

Functionaliteiten

Ourtime heeft alle functionaliteiten die je tegenwoordig mag verwachten van een datingsite. Daarnaast hebben ze een aantal functionaliteiten toegevoegd die je niet op elke site tegenkomt:

Speciaal match-making algoritme

Als je jouw persoonlijke voorkeuren hebt opgegeven, gaat het algoritme van Ourtime voor jou op zoek naar iemand die voldoet aan deze criteria. Ourtime stuurt dus regelmatig suggesties met mensen die in potentie goed bij je zouden passen!

Live-chatten

Ourtime heeft een eigen chatfunctie. Je hoeft dus niet direct je persoonlijke gegevens te delen om een leuk gesprek te kunnen voeren met andere singles. Het grote voordeel van de live chat van Ourtime is dat deze ook op mobiel goed werkt, je kunt dus altijd en overal chatten.

Ourtime app

Ourtime heeft een app voor zowel IOS als Android toestellen. Hoewel de gewone website ook goed te gebruiken is op mobiel, kun je met de app toch net iets meer. Zo kun je notificaties ontvangen als iemand je een bericht stuurt of je profiel heeft bekeken.

Kosten

Met een maandbedrag van nog geen € 10,- is Ourtime aantrekkelijk geprijsd, zeker als je ziet wat je er voor terugkrijgt. Hiermee is Ourtime net iets goedkoper dan vergelijkbare datingsites.

Eindoordeel

Al met al is Ourtime een van de beste datingsites voor 50-plussers. De website is goed betaalbaar en je hoeft niet eindeloos door profielen van singles te zoeken waar je toch geen interesse in hebt, daar zorgen de uitgebreide filtermogelijkheden en het algoritme voor. Daarnaast is alles super gebruiksvriendelijk, ook mensen die wat minder technisch onderlegd zijn zullen geen moeite hebben om een leuke tijd te hebben op Ourtime.

Veelgestelde vragen over Ourtime

We hebben de meest gestelde vragen over Ourtime voor je op een rijtje gezet:

Hoe schrijf ik mij in bij Ourtime?

Het aanmaken van een profiel op Ourtime is erg eenvoudig. Na het invullen van je naam, postcode, geboortedatum en e-mailadres ontvang je ter verificatie in je mailbox. Nadat je profiel geverifieerd is, ben je in principe klaar om op zoek te gaan naar andere singles. Ourtime heeft echter ook een paar informatievelden die optioneel zijn. Optioneel zijn bijvoorbeeld een profielfoto en een profieltekst. Wij raden je ten zeerste aan om hier gebruik van te maken omdat je hiermee beter kunt overbrengen wie je bent en je beter opvalt tussen alle andere singles.

Vervolgens stelt Ourtime je een aantal vragen over je beroep, opleiding, religie en andere persoonlijke kernmerken, interesses en hobby’s. Deze informatie heeft de datingsite nodig om het algoritme voor jou op zoek te laten gaan naar potentiële matches.

Hoe verwijder ik mijn profiel van Ourtime?

Het verwijderen van een Ourtime profiel is relatief simpel. Als het je is gelukt om zelf een profiel aan te maken, lukt het je gemakkelijk om deze ook weer te verwijderen. Alles wat je hoeft te doen is de volgende stappen te doorlopen:

De eerste stap is om in te loggen op je Ourtime account. Ga vervolgens naar de instellingen, deze vind je terug in de rechterbovenhoek. Selecteer ‘Mijn account’ in het dropdown menu. Zoek vervolgens naar ‘Accountstatus’ en klik op ‘Accountstatus weergeven’. Dit brengt je naar een pagina waar je de link ‘Meer account statuswijzigingen’ vindt. Als je daarop klikt, krijg je een knop te zien waarmee je jouw profiel kunt verwijderen. Klik daarop en bevestig dat je zeker weet dat je je profiel wilt verwijderen.

Zodra je dat hebt gedaan, ben je geen lid meer van Ourtime. Andere gebruikers kunnen je niet meer terugvinden en alle persoonlijke informatie en berichten worden verwijderd van de server.

Hoe stop ik mijn betaalde lidmaatschap?

Sommige mensen willen niet hun gehele profiel verwijderen maar alleen hun betaalde lidmaatschap stopzetten. Bijvoorbeeld omdat ze voor langere tijd op reis gaan en voorlopig geen gebruik van Ourtime willen maken maar wel verwachten terug te komen. Doorloop de volgende stappen om je betaalde lidmaatschap stop te zetten:

Net als bij het compleet verwijderen van je profiel, is de eerste stap om in te loggen op Ourtime. Navigeer naar de instellingen rechtsboven en selecteer ‘Mijn account’. Ga vervolgens naar ‘Accountstatus’ en klik op ‘Meer accountstatus wijzigingen’. Klik op de volgende pagina op ‘Annuleer automatische verlenging’. Je betaalde lidmaatschap is nu stopgezet, je profiel is echter nog wel zichtbaar voor andere leden.

Hoe zorgt Ourtime ervoor dat alleen ouderen zich inschrijven?

Ourtime is onderdeel van Lexa. Als je bij het inschrijven op Ourtime aangeeft nog geen 50 jaar oud te zijn, word je doorverwezen naar Lexa.nl. Hierdoor kunnen alleen 50-plussers zich aanmelden op Ourtime.

Heb ik een creditcard nodig om een lidmaatschap bij Ourtime te kopen?

Nee, je kunt bij Ourtime naast met je creditcard, ook met iDeal of Paypal betalen.

Kan ik iemand blokkeren op Ourtime?

Ja, je kunt iemand blokkeren door op de blokkeer-knop op zijn of haar profiel te klikken. Deze persoon is dan niet meer in staat om met jou te communiceren.

Moet ik mijn profiel helemaal opnieuw aanmaken als ik mij afmeld en opnieuw weer aanmeld?

Als je je betaalde lidmaatschap annuleert maar je profiel niet verwijdert, blijven jouw gegevens bewaard bij Ourtime. Je kunt dan op ieder moment jouw profiel heractiveren.

Wat gebeurt er als ik mijn betaalde lidmaatschap opzeg?

Als je jouw betaalde lidmaatschap opzegt, kun je van de betaalde functionaliteiten gebruik blijven maken tot je abonnement afloopt.

Veilig daten bij Ourtime

Ourtime is zich er zeer bewust van dat ze veel gevoelige en persoonlijke informatie op de site hebben staan en doen er dan ook alles aan om de website zo veilig mogelijk te maken. Zo garanderen ze optimale beveiliging voor jouw persoonsgegevens en betalingsgegevens. Ze zullen dus ook nooit jouw gegevens delen met derden.

Daarnaast geeft Ourtime zelf ook tips over hoe je veilig gebruik maakt van de datingsite en hoe je veilig online kunt daten. Als je ooit problemen hebt met een ander lid, kun je deze bovendien blokkeren of in extreme gevallen deze persoon aangeven bij de klantenservice van Ourtime.

Conclusie

Voor 50-plussers is Ourtime een van de beste datingsites. Niet alleen omdat je je gratis kunt aanmelden en de betaalde lidmaatschappen aantrekkelijk geprijsd zijn maar vooral omdat er alleen ouderen worden toegelaten en alles op de site zo natuurlijk werkt. Je hebt tal van mogelijkheden om een potentiële partner te vinden. Laat bijvoorbeeld het algoritme al het werk doen door jouw voorkeuren op te geven of ga zelf op zoek door middel van de uitgebreide zoekfunctie. 50-plussers die op zoek zijn naar andere ouderen met dezelfde intenties en verwachtingen, moeten Ourtime zeker eens een kans geven.

Contactgegevens en klantenservice Ourtime

Ourtime is een onderdeel van MeeticGroup, zij zijn onder anderen bekend van Lexa. Op de contactpagina wordt naar de voglende verwezen:

Postbus 10813

1001EV Amsterdam

Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)

E-mailadres: customercare@contact.lexa.nl

KvK: 58845895

BTW-nummer: FR8843780339