• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

e-Matching – informatie, kosten, review en ervaringen

Tegen online daten werd nog niet zo lang geleden een beetje raar aangekeken door de maatschappij. Tegenwoordig is deze tendens gelukkig veranderd. Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van online daten. Het is dus meer sociaal geaccepteerd geworden en dat is maar goed ook. Het is namelijk een prachtige manier om mensen beter te leren kennen. Mensen die je normaliter nooit zou leren kennen. De kans om ware liefde te vinden is dankzij het online daten dus ook een stuk groter geworden. De datingsite e-Matching is een erg populaire website voor online daten in Nederland. In dit artikel meer over de datingsite e-Matching. Wat zijn de kosten? Is het gebruiksvriendelijk en voor wie is datingsite e-Matching geschikt? In dit artikel zal antwoord op deze vragen worden gegeven, zodat je gemakkelijk kunt vaststellen of het iets voor je is.

Voor wie is e-Matching datingsite geschikt?

In principe is de e-Matching datingsite geschikt voor veel verschillende soorten mensen. Maar er is een belangrijk onderscheid vast te stellen tussen reguliere datingsites en de e-Matching datingsite. De e-Matching datingsite richt zich namelijk op een speciale categorie van de hoger opgeleiden. Dit klinkt natuurlijk erg subjectief, want wanneer ben je nu hoog opgeleid? Dat is voor iedereen anders. De een vindt iemand die universiteit heeft afgerond hoog opgeleid. Anderen vinden mensen die hbo hebben afgerond ook hoog opgeleid. De e-Matching datingsite richt zich voornamelijk op hbo'ers en academici. Deze beschouwen ze als hoger opgeleid en dit is dan ook hun doelgroep. Ben jij het dus zat om mensen onder je niveau te daten? Heb je bijvoorbeeld vaak problemen gehad tijdens een date. Merkte je bijvoorbeeld dat het niveauverschil te groot was? Probeerde je dingen uit te leggen maar begreep je gesprekspartner dat niet tijdens de date? In die gevallen kan de e-Matching datingsite echt geschikt zijn voor jou. Natuurlijk moet het alsnog matchen, maar je weet dan zeker dat je met mensen afspreekt die van hetzelfde niveau als jij zijn.

Kosten e-Matching

Wil je optimaal gebruik maken van al het moois dat datingsite e-Matching te bieden heeft? Dan zijn hier wel enige kosten aan verbonden. Het nadeel daarvan is dat veel mensen dan sneller naar een gratis site gaan. Daar zijn er namelijk ook genoeg van. Maar toch is het soms verstandig om toch voor een datingsite te kiezen waarbij er kosten aan de aanmelding verbonden zijn. Een belangrijke reden is bijvoorbeeld dat je daarmee het kaf van het koren kunt onderscheiden. Op veel gratis datingwebsites zijn veel mensen die niet serieus willen daten. Ze maken voor de lol een account aan, omdat ze willen weten hoe het eraan toe gaat. Maar ze hebben niet echt intenties om te daten of iemand anders te leren kennen. Dit is verspilling van de tijd van mensen die wel serieus willen daten. Bij een betaalde datingwebsite heb je deze problemen dus ook niet, want daar gaan alleen serieuze mensen naartoe. De daadwerkelijke kosten kunnen variëren maar liggen over het algemeen tussen de 10 en 20 euro. Dit is afhankelijk van het pakket en dergelijke.

Gratis profiel

Bij e-Matching is er ook de mogelijkheid tot passief lidmaatschap. Dit is volledig gratis, maar er zitten wel enige nadelen aan verbonden. Een belangrijk nadeel van dit lidmaatschap bij de e-Matching datingsite is dat je als passief lid met niemand contact kan opnemen. Actieve leden kunnen wel met jou contact opnemen. Vervolgens kun je dan een gesprek voeren met al deze leden. Maar zie je bijvoorbeeld een hele leuk man of vrouw? En kom je er vervolgens achter dat het misschien wel klikt. Dan kun je als passief lid geen contact met deze man of vrouw opnemen. Dit kan dan zeer vervelend en frustrerend zijn.

e-Matching datingsite app

Tegenwoordig gaat het datingleven steeds meer via de telefoon. Om die reden is er dan ook de e-Matching app. Met deze app kun je vanaf je telefoon op elk moment berichten en dergelijke sturen. Je hoeft dan niet te wachten tot je gebruik kunt maken van een laptop of een ander elektronisch apparaat. Zeer voordelig natuurlijk. Misschien heb je wel leuk contact met iemand, maar heb je even geen laptop en dergelijke tot je beschikking. In die situaties is de app dan zeer handig. Bij een lidmaatschap is er automatisch de mogelijkheid om ook de app te downloaden, zodat je kunt profiteren van de fantastische voordelen van de app.

Review van e-Matching datingsite

Gebruikmaken van de e-Matching datingsite heeft zo zijn voordelen, maar ook wat nadelen. Allereerst zullen de voordelen worden genoemd. Een belangrijk voordeel is het feit dat je dankzij de e-Matching datingsite meer mensen van je niveau kunt vinden. Mensen die ook hoger opgeleid zijn. Maar dit hoeft natuurlijk niet meteen te zeggen dat het ook klikt met die mensen. Je hebt namelijk veel verschillende soorten opleidingen en de ene academische opleiding kan qua niveau en dergelijke ook veel verschillen van een ander. Het wil dus niet meteen zeggen dat je daardoor ook mensen vindt die echt bij je passen. De e-Matching datingsite is wel erg gebruiksvriendelijk. Door een scherpe prijs per maand te rekenen is er een grote kans dat je serieuze mensen vindt om mee te daten. De lay-out van de website ziet er onderhoudend uit en ook de helpdesk is van prima kwaliteit. Je kunt ze op meerdere manieren bereiken, zelfs telefonisch. Dit is tamelijk uniek voor een datingsite. Ook biedt de e-Matching datingsite regelmatig leuke acties aan waar jij van kunt profiteren.

Populariteit

Natuurlijk is e-Matching niet een van de meest populaire datingsites die te vinden zijn. Er zijn namelijk veel internationale datingsites die op zeer veel plaatsen actief zijn. Het voordeel van e-Matching is wel dat ze zich focussen op het Nederlandse publiek. Het bedrijf is dan ook in Nederland gevestigd en staat voor je klaar in zeer veel verschillende situaties. Profiteer dus van de voordelen die e-Matching jou kunnen bieden als Nederlandse consument. Ook de klantenservice is volledig Nederlands en niet geheel onbelangrijk. Bij de meer grotere datingsite is dat vaak niet het geval. Die hebben vaak een internationale klantenservice waarbij Engels de voertaal is.

Gebruiksgemak

De app en website zijn zeer makkelijk in gebruik. Dit is ook erg noodzakelijk voor een datingsite. De concurrentie is namelijk erg groot op dit gebied. Als een datingsite niet gebruiksvriendelijk is, is de kans groot dat de consumenten snel naar een andere website gaat. Bij e-Matching is het een fluitje van een cent om contact te leggen met andere mensen. Ook kun je snel door alle profielen scrollen en heb je binnen korte tijd een duidelijk beeld van iemand. Ook de interesses en dergelijke weet je dan snel. Na aanleiding van het profiel kun je hem of haar dan een leuk gevat berichtje sturen. En wie weet wat er uitkomt!

Functionaliteiten

Er zijn veel verschillende functionaliteit waar je gebruik van kunt maken wanneer je lid bent geworden van de datingwebsite. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan speeddaten. Dit is voor leden van e-Matching om op een effectieve manier mensen te leren kennen. Het hele principe van speeddaten is dat je in zeer korte periode een beeld van iemand vormt. Een reguliere date duurt bijvoorbeeld een aantal uur en kan snel saai zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld geen klik met iemand hebt. Bij speeddaten gaat men veel effectiever te werk. In korte periode moet je elkaar beter leren kennen. Dit doe je dan aan de hand van het stellen van zeer gerichte vragen aan elkaar. Omdat je in een korte periode veel mensen ontmoet, is er een goede kans dat je al snel een klik met iemand hebt. e-Matching organiseert verschillende speeddate-avonden. Deze worden vaak opgedeeld in verschillende leeftijden en dergelijke. Ook biedt e-Matching verschillende datingtips aan. Handig voor wanneer je gaat daten, zodat je altijd weet wat je te doen staat. Ook een second opinion is mogelijk. Je kunt dan een professional naar je datingprofiel laten kijken. Met een zeer goed datingprofiel is de kans namelijk groot dat personen veel sneller contact met je opnemen.

Kosten

De maandelijks kosten van e-Matching zijn afhankelijk van het type abonnement dat je afsluit. Over het algemeen geldt: hoe langer je een abonnement afsluit, hoe minder je maandelijks moet betalen. Sluit je bij e-Matching bijvoorbeeld een abonnement van een maand af? Je betaalt dan 19,95 per maand. Bij drie maanden betaal je in één keer 49,95 en je hebt dan al korting. En ga zo maar verder. De kosten zijn dus erg afhankelijk van het specifieke abonnement dat je afsluit.

Eindoordeel

In dit artikel zijn tot nog toe een aantal zaken behandeld. Over het algemeen biedt e-Matching erg goede services aan. Er zijn namelijk weinig datingsites die real-life speeddatedagen organiseren. Ook zijn er niet veel datingsites waarbij je tips en tricks kunt krijgen van ervaren mensen in de datingwereld. Een nadeel is echter wel dat een abonnement vrij aan de prijs is. Je weet bovendien niet hoeveel mensen er actief zijn op de website. Vaak heb je dan al betaald en kom je er dan pas achter. Het was aan te raden geweest om mensen ook gebruik te kunnen laten maken van een proefperiode.

Inschrijven

Inschrijven is erg gemakkelijk. Je klikt op de button inschrijven en in principe wijst alles dan vanzelf. Je hoeft enkel de vragen in te vullen die zij stellen. Er zijn verschillende stappen die je moet ondernemen. Wat zijn je interesses? Ben je een man of een vrouw? Zoek je een man of een vrouw? Of ben je geïnteresseerd in zowel mannen alsook vrouwen? Ook kun je tijdens het inschrijven aangeven of je gebruikt wilt maken van de kennismakingsactie.

Uitschrijven

Heb jij de ware gevonden? Of heb je geen behoefte meer aan online daten? Dit is geen enkel probleem. Je kunt je namelijk altijd uitschrijven bij de datingsite. Dit doe je gemakkelijk met een button. Je moet dan je wachtwoord invoeren en nog wat andere vragen beantwoorden. Vervolgens word je dan automatisch uitgeschreven. Lukt je dit niet helemaal of vinden er andere problemen plaats? Neem dan contact op met de klantenservice en zij kunnen je dan verder helpen.

Veilig daten

Veiligheid is natuurlijk zeer belangrijk voor een datingsite. Je wilt namelijk niet voor onnodige problemen komen te staan. Je hebt bijvoorbeeld veel mensen die zich anders voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn op een datingsite. Dit kan een heel klein verschil zijn: bijvoorbeeld dat de foto's niet helemaal lijken. Iemand is bijvoorbeeld iets dikker of juist dunner. Op de datingsite van e-Matching wordt hier goed op gecontroleerd. Hierdoor weet je zeker dat je veilig kunt daten, want iedereen zijn profiel wordt geverifieerd voordat ze zich kunnen aanmelden.

Keurmerk veilig daten

Ook is de datingsite voorzien van verschillende keurmerken. Dankzij deze keurmerken weet je zeker dat het betrouwbaar en veilig is. Een website mag namelijk alleen een keurmerk op de site zetten wanneer deze is goedgekeurd.

Thuiswinkel Waarborg

Ook is de datingsite voorzien van het thuiswinkel waarborgkeurmerk. Deze krijg je als je aan bepaalde vereisten voldoet. Je moet bijvoorbeeld een veilig betaalsysteem hebben, 14 dagen bedenktijd en ook een onafhankelijke geschillencommissie. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen. De consumentenbond speelt hier ook een belangrijke rol in. Daar kun je ook meer informatie vinden over dit specifieke keurmerk.