• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

50PlusMatch – informatie, kosten, review en ervaringen

Dankzij datingsites en datingapps komen er elke dag weer talloze nieuwe relaties tot stand. Wie in dat kader denkt er langs deze moderne weg alleen maar dates tussen jongeren ontstaan heeft het mis. Ook senioren ontdekken steeds vaker de vele voordelen van digitaal daten. En waarom ook niet? Door op deze manier online met gelijkgestemden in contact te komen voorkom je eventuele eenzaamheid op latere leeftijd. De datingsite 50PlusMatch speelt hierop in en richt zich wat dat betreft vooral op alleenstaande senioren. De site is niet alleen een praktisch hulpmiddel om eventueel een nieuwe liefde te kunnen vinden, maar kan desgewenst ook gewoon benut worden voor het maken van sociale contacten of het vinden van een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te doen.

Voor wie is 50PlusMatch geschikt?

In principe kan iedereen van 18 jaar en ouder zich bij 50PlusMatch aanmelden. In de praktijk blijkt echter dat vrijwel alle leden van deze datingsite de leeftijd van 40 jaar (ruimschoots) gepasseerd zijn. Volgens de beheerder van de website is de verdeling tussen de mannen en de vrouwen die op de 50PlusMatch datingsite actief zijn ongeveer 50/50. Deze verhouding zorgt ervoor dat de kans op daadwerkelijke matches ook echt reëel is.

Kosten 50PlusMatch

Aanmelden bij 50PlusMatch kost je in eerste instantie niets en biedt je ruim de gelegenheid om te bekijken hoe de datingsite functioneert en welke profielen van beschikbare dames en heren er online te vinden zijn. Het nadeel van je gratis lidmaatschap is dat je maar heel beperkt met andere leden kunt communiceren. Dit maakt het succesvol tot stand brengen van een match uiteindelijk een stuk lastiger. Je kunt alle blokkades die de gratis versie van de datingsite voor je opwerpt verwijderen door voor een betaald lidmaatschap te kiezen. Wat dat betreft biedt 50PlusMatch je vier verschillende abonnementstermijnen: voor een maand, voor een kwartaal, voor een half jaar of voor een jaar. Des te langer de afgesloten abonnementsperiode is, des te goedkoper het per saldo voor je wordt. Voor een maandabonnement betaal je namelijk € 29,95, terwijl je voor een kwartaalabonnement € 59,85 kwijt bent (wat per saldo neerkomt op € 19,95 per maand). Een halfjaarabonnement kost € 89,70 (oftewel €14,95 per maand) en een jaarabonnement op deze datingsite komt neer op € 119,40 (omgerekend € 9,95 per maand). Let wel, als je voor een meermaandelijks abonnement kiest, moet je altijd de volledige termijnbedrag in één keer vooruit betalen.

Gratis profiel op 50PlusMatch

Zoals zojuist al aangegeven kun je je in eerste instantie gratis aanmelden bij 50PlusMatch. Die gratis aanmelding geeft je ook meteen de mogelijkheid om een profiel op de datingsite aan te maken. Concreet betekent dit dat je maximaal 10 foto’s van jezelf op de site kunt plaatsen met daarbij een profieltekst waarin je het één en ander over jezelf vertelt. Hierdoor kunnen andere site-bezoekers een eerste indruk van je krijgen en daardoor wellicht aangespoord worden om contact met je op te nemen. Gratis leden kunnen onbeperkt grasduinen door alle beschikbare profielen van andere leden en daarbij specifieke zoekcriteria gebruiken, zodat je bijvoorbeeld alleen de profielen op de datingsite te zien krijgt van gelijkgestemden in een bepaalde leeftijdscategorie of binnen een specifieke afstand van je eigen locatie. Kom je een profiel tegen dat je erg aanspreekt, dan is het mogelijk om een interessebericht sturen. Die laatstgenoemde optie is voor de gratis leden van 50PlusMatch overigens beperkt tot 10 berichten per dag. Daadwerkelijke communicatie tussen twee leden van deze datingsite in uiteindelijk alleen echt goed mogelijk als tenminste één van hen een betalend lid is.

50PlusMatch app

Een modern datingplatform is vandaag de dag pas compleet als deze ook over een eigen app beschikt. Uiteraard blijft 50PlusMatch op dat gebied niet achter. Zowel voor de Apple iPhone en iPad alsook voor Android smartphones en tablets is er in respectievelijk de Apple App Store en Google Play een app beschikbaar. De app beschikt over precies dezelfde functies als de datingsite. Dus ook via de app is het onder meer mogelijk om je gratis bij 50PlusMatch in te schrijven, kun je foto’s aan je profiel toevoegen en uitgebreid zoeken naar andere leden die op deze datingsite actief zijn. Heb je op de website van 50PlusMatch al een profiel aangemaakt, dan spreekt het eigenlijk voor zich dat je met exact dezelfde inloggegevens dat profiel ook op je mobiele apparaat kunt bekijken en bewerken.

Review van 50PlusMatch

In de onderstaande review nemen we 50PlusMatch objectief onder de loep. We leggen je onder meer uit wat je van deze datingsite kunt verwachten, bekijken de functionaliteiten en het gebruikersgemak en de prijs die je daar voor moet betalen. Op basis van al die informatie stellen we dan een onafhankelijk eindoordeel op, zodat je vervolgens zelf kunt bepalen of het wel of niet een datingsite is die goed op je persoonlijke wensen aansluit. Laten we voordat we het geheel inhoudelijker gaan bestuderen eerst eens bekijken hoe populair dit datingplatform wel niet is.

Populariteit

De 50PlusMatch datingsite ging in het jaar 2006 van start en het aantal gratis en betalende leden is door de jaren heen gestaag gegroeid. Uit concurrentieoverwegingen maken de uitbaters van het platform natuurlijk niet bekend hoeveel leden er precies zijn, maar het feit dat 50PlusMatch al zolang actief is, is op zichzelf een duidelijke indicatie dat het een populaire datingsite is waarvoor genoeg animo bij de 50+ doelgroep bespeurd kan worden. De beheerders verraden wel dat de verhouding mannen en vrouwen dat op de site en de app actief is ongeveer gelijk is, waardoor er reële kansen zijn dat er ook echte matches ontstaan.

Gebruikersgemak

Voor wat betreft de opbouw van de datingsite en de app is er serieus rekening gehouden met het feit dat tal van senioren – in tegenstelling tot jongere doelgroepen – niet zo bedreven zijn op het vlak van online platformen. 50PlusMatch maakt gelukkig gebruik van een erg overzichtelijke structuur en grote, duidelijke knoppen, zodat er een logisch geheel ontstaat waarin je niet snel de weg kwijt zult raken. Gebruikers kunnen daarnaast ook heel gemakkelijk zien wie er op dit moment op het platform actief is, zodat je eventueel makkelijk online een praatje met zo’n actieveling aan kunt knopen.

Functionaliteiten

50PlusMatch is eigenlijk veel meer dan alleen maar een datingsite. Je kunt het ook als een social media platform voor senioren beschouwen. Natuurlijk bevat de site alle standaard opties die je op andere reguliere datingsites tegenkomt, zoals het aanmaken van een eigen profiel, het bekijken van de profielen van andere leden en opties om op elkaars profiel te reageren. Maar het hoeft bij 50PlusMatch lang niet altijd op ware liefde uit te draaien om er toch een leuke match aan over te kunnen houden. Zo kunnen betalende leden in het site-onderdeel ‘Things2Share’ berichten met anderen delen waarin bijvoorbeeld deelnemers voor een natuurwandeling of gezellig samen koffiedrinken worden gezocht, zodat er op die manier nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan’Things2Share’ is ook de plek waar je allerlei foto’s met anderen kunt delen. Kortom, het is een soort van Facebook speciaal voor senioren.

Kosten

Aanmelden bij 50PlusMatch is gratis, maar met je gratis abonnement is de functionaliteit wel beperkt. Zowel gratis als betalende leden kunnen een eigen profiel aanmaken die bestaat uit tekst en maximaal 10 foto’s. Ook kan iedereen een eigen zoekprofiel opstellen, zodat alleen profielen getoond worden die voldoen aan vooraf opgegeven criteria, zoals leeftijd, woonplaats of geloofsovertuiging. Iedereen kan berichten ontvangen, maar alleen betalende leden kunnen daar onbeperkt op reageren. Betaalde lidmaatschappen hebben daarnaast als voordeel dat je kunt zien wie je profiel hebt bezocht en of andere deelnemers op de datingsite gratis of betalende leden zijn. Daarnaast heb je met een betaald abonnement toegang tot het al eerder genoemde ‘Things2Share’ en een ingebouwde messenger. Voor betaalde lidmaatschappen geldt: hoe langer de aan te schaffen abonnementsperiode is, des te goedkoper het per saldo voor je wordt als je het totaalbedrag deelt door het totale aantal abonnementsmaanden. Voor een abonnement van 1 maand betaal je € 29,95, voor 3 maanden € 59,85, voor 6 maanden € 89,70 en voor 12 maanden € 119,40. De abonnementskosten kun je met behulp van iDeal, Paypal of een kredietkaart voldoen.

Eindoordeel

Alleen al het feit dat 50PlusMatch over een grote gebruikersdatabase beschikt met veel actieve leden maakt een abonnement op deze datingsite meer dan de moeite waard. Ook al zijn de mogelijkheden van je gratis lidmaatschap beperkt, toch krijg je langs die weg al een goede eerste indruk van de hoge kwaliteit van dit platform, Er is oprecht aandacht besteed aan een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid van de datingsite, zodat deze ook goed bij senioren in de smaak zal vallen die niet zo heel erg thuis zijn op het gebied van allerlei verschillende internetmogelijkheden. Het feit dat de site zich niet alleen maar puur op dating richt maar ook als sociaal platform fungeert, waarmee je gewoon gezellige vriendschappen met elkaar kunt ontwikkelen, is zonder meer een groot pluspunt. Dit soort extra functionaliteiten bieden met het oog op een betaald abonnement ook echt waar voor je geld. Kortom, 50PlusMatch is absoluut een aanrader voor alleenstaande senioren die er actief voor kiezen om hun tijd niet in eenzaamheid achter de geraniums door te brengen.

Inschrijven bij 50PlusMatch

Jezelf gratis aanmelden bij 50PlusMatch is een fluitje van een cent. Om die procedure te starten wil de datingsite in eerste instantie van je weten wat je geslacht is en naar welk geslacht je op zoek bent. Vervolgens vul je een nickname – oftewel een bijnaam –, een wachtwoord en je e-mailadres in. Wees vooral met dat laatste extra secuur, want op dat ingevulde e-mailadres ontvang je binnen amper een minuut na aanmelding een bevestigingsmail. Klik op de unieke link die in die mail vermeld staat en… je bent binnen bij 50PlusMatch. Natuurlijk kun je pas echt succes binnen deze datingsite behalen als je ook al je profielgegevens hebt ingevuld en een of meerdere foto’s aan je profiel hebt gekoppeld. Dat is dan ook de vervolgstap waar de site je op wijst als je er voor de allereerste keer (via de bevestigingslink in je mail) inlogt.

Uitschrijven bij 50PlusMatch

Heb je tijdens het matchen een leuke nieuwe partner gevonden of is er een andere reden waarom je niet langer lid wilt blijven van 50PlusMatch, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat je je er ook weer gewoon uit kunt schrijven. De datingsite geeft je in dat geval de mogelijkheid om je tijdelijk of definitief uit te schrijven. Kies je voor tijdelijke uitschrijving, dan betekent dit dat je profiel niet meer zichtbaar is voor anderen totdat je deze weer heractiveert. Al je persoonlijke gegevens blijven in dat geval dus wel gewoon bewaard. Kies je er daarentegen voor om je definitief uit te schrijven, dan bewaart de datingsite voor de zekerheid je gegevens nog 3 maanden, zodat je eventueel op je uitschrijvingsverzoek terug kunt komen. Na die periode worden al je persoonlijke gegevens definitief uit de database van de website verwijderd.

Veilig daten bij 50PlusMatch

Daten met wildvreemden brengt altijd risico’s met zich mee, ongeacht of je nu jong of oud bent. Sowieso kun je er bij deze datingsite zeker van zijn dat al je persoonlijke gegevens goed beveiligd worden. Niet alleen de database waarin je informatie wordt opgeslagen is grondig versleuteld, ook de verbinding tussen jou en de website is dankzij een zogenoemd SSL-certificaat van encryptie voorzien, zodat buitenstaanders niet kunnen zien wat je activiteiten op de datingsite zijn. De website hanteert daarnaast een actief beleid in het opsporen en verwijderen van nepprofielen en houdt nauwlettend de vinger aan de pols voor wat betreft profielen die lange tijd niet meer actief zijn.

Keurmerk Veilig Daten

Dat je veiligheid bij 50PlusMatch gegarandeerd is wordt mede onderstreept vanwege het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is in Nederland aan slechts een handje vol écht serieuze datingsites toegekend en is een initiatief dat mede door de Consumentenbond wordt ondersteund.

Thuiswinkel Waarborg

Tenslotte blijkt 50PlusMatch ook te voldoen aan het uiterst strenge eisenpakket van Thuiswinkel.org. De datingsite heeft hiervoor een officieel certificaat ontvangen. Dit certificaat bevestigt dat deze website aan alle relevante Nederlandse wet- en regelgevingen voldoet.