• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
 • Alle datingsites van Nederland en België getest

VijftigPlusDating – informatie, kosten, review en ervaringen

1 maand€ 29,50 per maand
3 maanden€ 19,95 per maand
6 maanden€ 14,95 per maand
12 maanden€ 9,95 per maand
Populariteit3,8 / 5
Functionaliteiten4,7 / 5
Prijs / kwaliteit4,5 / 5
Veiligheid4,2 / 5
Gebruiksgemak4,6 / 5
Gemiddeld4,4 / 5

Doel

50-plussers

Leden

10.000

Man-vrouwverhouding

49%
51%

Pluspunten

 • Ook voor de oudere doelgroep makkelijk in gebruik
 • Veel functionaliteiten (speeddaten, uitgebreid zoeken)
 • Goed betaalbaar
 • Gratis aanmelden
 • Serieuze profielen

Minpunten

 • Relatief weinig gebruikers
 • Beperkte functionaliteiten bij gratis profiel

Ben je 50-plus en op zoek naar een serieuze relatie? Dan is VijftigPlusDating misschien wel dé datingsite voor jou. VijftigPlusDating is de ontmoetingsplaats voor 50-plussers, ouderen en senioren die in contact willen komen met gelijkgestemden. De kans is groot dat je op latere leeftijd een vaste vriendenkring hebt opgebouwd en niet meer iedere week in het café staat. Je leert dus ook minder snel nieuwe mensen kennen, dat is een van de grootste problemen voor vrijgezelle 50-plussers. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal datingsites die zich gespecialiseerd hebben in het samenbrengen van single ouderen.

Wat is de doelgroep van VijftigPlusDating?

Zoals de naam al doet vermoeden is VijftigPlusDating een datingsite voor 50-plussers. VijftigPlusDating richt zich op actieve 50-plussers die nog alles uit het leven willen halen, het liefst met iemand samen, maar die moeite hebben met het ontmoeten van nieuwe mensen.

Veel ouderen hebben op algemene datingsites moeite met het vinden van vrijgezellen die dezelfde intenties en verwachtingen hebben van een relatie. Dit komt vaak doordat de gemiddelde leeftijd op een algemene datingsite een stuk lager ligt. Jongeren zijn over het algemeen op zoek naar vluchtigere contacten dan ouderen. 50-plussers moeten hierdoor op algemene datingsites heel goed zoeken naar iemand die hetzelfde van een relatie verwacht. Op datingsites voor ouderen is de kans veel groter dat de ander dezelfde intenties heeft als jij.

VijftigPlusDating is relatief onbekend. Toch trekt de datingsite wekelijks tientallen nieuwe betaalde single 50-plussers. De kans is dus groot dat er iemand tussen zit die goed bij jou past. Van alle leden is ongeveer 55% vrouw en 45% man, een gezonde verdeling dus.

Gratis profiel op VijftigPlusDating

Net als op de meeste datingsites, kun je op VijftigPlusDating gratis een profiel aanmaken. Hiermee heb je echter slechts beperkt toegang tot de website en de functionaliteiten. Dit is dus vooral handig als je nieuwsgierig bent naar online daten en wilt weten of VijftigPlusDating bij jou past. Met een gratis profiel kun je:

 • Een profiel aanmaken en wijzigen
 • Onbeperkt eigen foto’s uploaden
 • Je zoekvoorkeuren instellen
 • Gebruik maken van de zoekfunctie
 • De speeddate functie gebruiken
 • Zien wie jou leuk vindt
 • Andere leden liken
 • Beperkt profielen van andere leden zien
 • De foto’s van andere leden beperkt bekijken
 • Beperkt berichten sturen
 • Berichten ontvangen
 • Berichten van exclusieve leden beantwoorden

Kosten VijftigPlusDating

Met een gratis profiel kun je dus een gevoel krijgen van de datingsite, de andere leden en alvast je profiel opbouwen. Als de datingsite je bevalt en je daadwerkelijk nieuwe mensen wilt leren kennen, heb je echt een betaald lidmaatschap nodig. VijftigPlusDating heeft 2 verschillende betaalde lidmaatschappen; een zogenaamd ‘full membership’, oftewel ‘volledig lidmaatschap’ en een ‘exclusive membership’, oftewel ‘exclusief lidmaatschap’.

Full membership

Met een full membership kun je uiteraard toegang gebruik maken van dezelfde functionaliteiten als een gratis lid, daarnaast kun je:

 • Onbeperkt berichten versturen
 • Onbeperkt berichten ontvangen
 • Onbeperkt profielen bekijken
 • Volledige profielen bekijken
 • Alle foto’s van andere leden bekijken
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Chatten met andere vrijgezellen

De kosten van een lidmaatschap hangen af van de duur waarvoor je het lidmaatschap

Abonnement Prijs Prijs per maand
1 maand € 29,50 € 29,50
3 maanden € 59,85 € 19,95
6 maanden € 89,70 € 14,95
12 maanden € 119,40 € 9,95

Je kunt bij VijftigPlustDating betalen met iDeal, creditcard, Paypal of Bancontact. VijftigPlusDating vinkt standaard het vakje voor automatische verlenging aan. Vink dit dus uit als je dit niet wilt.

Exclusive membership

Naast een full membership, biedt VijftigPlusDating ook exclusive memberships aan. Als exclusive member kun je gebruik maken van dezelfde functionaliteiten als een gratis en full member, daarnaast kun je:

 • Gratis leden berichten sturen die ze kunnen beantwoorden
 • Een leesbevestiging ontvangen als iemand je bericht heeft gelezen
 • Anoniem de profielen van andere leden bekijken
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Verschijnt je profiel hoger in de zoekresultaten

Review VijftigPlusDating

We hebben VijftigPlusDating op een aantal belangrijke punten beoordeeld:

Populariteit

VijftigPlusDating is niet een van de bekendste of populairste datingsites van Nederland en België. Als het om een algemene datingsite zou gaan, zou dit een probleem zijn. Voor een datingsite die zich specifiek op een bepaalde doelgroep richt, in dit geval 50-plussers, is dit een minder groot probleem. In tegenstelling tot een algemene datingsite waarop heel veel verschillende mensen zitten die allemaal andere intenties hebben, zijn de verwachtingen en intenties van de leden van VijftigPlusDating redelijk hetzelfde. Bovendien vind je op VijftigPlusDating leden vanuit het hele land. Ondanks dat de datingsite minder leden heeft, is de kans dus zelfs groter dat er een geschikte match voor jou bij zit dan op een algemene datingsite.

Gebruiksgemak

Je merkt aan alles dat VijftigPlusDating speciaal gebouwd is voor 50-plussers. Bij sommige datingsites die vooral op jongeren gericht zijn, gaat het uiterlijk nog wel eens boven de functionaliteit. Bij VijftigPlusDating is dat beslist niet het geval. Alle functionaliteiten zijn op logische plaatsen te vinden en zijn ook door minder technisch onderlegde mensen, heel goed te gebruiken. Door het gebruik van veel witruimtes, oogt de website daarnaast erg rustig. Al met al is het zoeken van andere vrijgezellen een aangename ervaring op VijftigPlusDating.

Functionaliteiten

Naast de standaard functionaliteiten die je terugvindt op vrijwel iedere datingsite, heeft VijftigPlusDating ook een aantal functionaliteiten die je niet overal ziet:

Speeddaten

Misschien heb je wel eens van Tinder gehoord. Tinder is een populaire app onder jongeren die de gebruikers profielen voorschotelt van andere gebruikers. Vervolgens kan je aangeven dat je deze persoon ‘leuk’ vindt of juist ‘niet-leuk’. Als je iemand ‘leuk’ vindt en die persoon vindt jou ook ‘leuk’, heb je een match en kun je met elkaar chatten. VijftigPlusDating heeft een vergelijkbare functie. Dit een erg leuke en laagdrempelige manier om met andere singles in contact te komen. Het leuke aan de speeddate functie is dat deze ook goed op je mobieltje werkt, je kunt dus vanaf je luie bank op zoek naar misschien wel de liefde van je leven.

Uitgebreide zoekfunctie

VijftigPlusDating heeft net zoals iedere andere datingsite een zoekfunctie waarmee je andere vrijgezellen kunt zoeken, niets bijzonders zul je denken. Toch kun je met de zoekfunctie van VijftigPlusDating meer dan met de meeste andere. Naast dat je algemene zoekfilters als leeftijd en afstand kunt instellen, kun je met de zoekfunctie van VijftigPlusDating ook filters instellen voor bijvoorbeeld rokers, lichaamstype en of iemand kinderen heeft. Zo kun je dus heel precies zoeken naar iemand die aan al jouw criteria voldoet.

Kosten

De prijzen van de lidmaatschappen van VijftigPlusDating zijn marktconform. Voor het goedkoopste lidmaatschap betaal je € 9,95 per maand, daarbij moet je wel meteen een lidmaatschap voor een jaar afsluiten. Wil je de datingsite liever een enkele maand testen? Ook dan zijn de kosten vergelijkbaar met die van andere datingsites, namelijk € 29,95.

Eindoordeel

Als je 50-plus bent en op zoek bent naar een serieuze relatie of een intieme vriendschap, is VijftigPlusDating een uitstekende datingsite. De datingsite werkt goed, ook op je mobieltje, en heeft genoeg handige functionaliteiten die jou helpen bij het vinden van een geschikte match. Daarnaast is de datingsite ook nog eens goed betaalbaar. De datingsite is misschien niet het populairst, toch is de kans groot dat je op VijftigPlusDating iemand leert kennen die aan jouw eisen voldoet.

Veelgestelde vragen over VijftigPlusDating

We hebben de meest gestelde vragen over VijftigPlusDating voor je op een rijtje gezet:

Hoe schrijf ik mij in bij VijftigPlusDating?

Het inschrijfproces op VijftigPlusDating is heel erg simpel. Je kiest een gebruikersnaam, een wachtwoord en je geeft je e-mailadres op. Na het verifiëren van je e-mailadres kun je inloggen en heb je in een gratis profiel aangemaakt. Zonder je profiel verder in te vullen, kan je al rondkijken op de website om te bepalen of het een datingsite is die bij je past en of je er meer werk van wilt maken.

Als de eerste indruk goed is en je besluit dat je verder gebruik te willen maken van VijftigPlusDating, is het belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Je profiel is namelijk je visitekaartje voor de andere singles, daarbij is een goede eerste indruk natuurlijk enorm belangrijk. VijftigPlusDating adviseert zelf om je profiel voor minimaal 75% te vullen, je hebt dan de grootste kans dat mensen je profiel bekijken. Dit is niet verplicht maar we raden het ten zeerste aan als je daadwerkelijk in contact wilt komen met andere singles. Naast het invullen van wat algemene persoonlijke informatie als je uiterlijk en lifestyle, zijn er ook velden waarin je kunt schrijven wat voor persoon je precies zoekt en wat je van een eventuele relatie verwacht. Naast de persoonlijk informatie is het uploaden van een goede aantrekkelijke foto erg belangrijk. Kies als profielfoto een foto waar je alleen op staat en die goed weergeeft wie jij bent.

Hoe zorgt VijftigPlusDating ervoor dat alleen ouderen zich inschrijven?

Je kunt je op VijftigPlusDating alleen aanmelden als je 40 jaar of ouder bent. Je kunt er met een redelijke zekerheid van uitgaan dat de leden die nog geen 50 jaar zijn, wel op zoek zijn naar iemand die wat ouder is. Waarschijnlijk hebben zij dus dezelfde verwachtingen en intenties als jij. Wil je deze personen toch niet in de zoekresultaten zien? Stel dan de leeftijdsfilter op minimaal 50 jaar in. De praktijk wijst echter uit dat 90% van de leden 50 jaar of ouder is.

Heb ik een creditcard nodig om een lidmaatschap bij VijftigPlusDating te kopen?

Nee, je kunt op VijftigPlusDating betalen met iDeal, een creditcard, Paypal of Bancontact.

Kan ik iemand blokkeren op VijftigPlusDating?

Hoe verwijder ik mijn profiel van VijftigPlusDating?

Het verwijderen van je profiel op VijftigPlusDating is erg simpel. Nadat je ingelogd bent, klik je rechtsboven op ‘Instellingen’ (het tandwiel icoon). Vervolgens kies je voor ‘Profielinstellingen’ en scroll je naar beneden tot je ‘Account verwijderen’ ziet staan. Als je daar op klikt, kun je eventueel een reden opgeven waarom je jouw profiel wilt verwijderen en kun je VijftigPlusDating feedback geven over je ervaring. Nadat je op ‘Doorgaan’ hebt geklikt, is je datingprofiel verwijderd.

Hoe stop ik mijn betaalde lidmaatschap?

In plaats van je profiel helemaal te verwijderen van VijftigPlusDating, kan je er ook voor kiezen om alleen je betaalde lidmaatschap (tijdelijk) stop te zetten. Dit is een goede optie als je bijvoorbeeld van plan bent om een tijdje geen gebruik te maken van de datingsite maar wel verwacht er op een later moment weer gebruik van te gaan maken.

Moet ik mijn profiel helemaal opnieuw aanmaken als ik mij afmeld en opnieuw weer aanmeld?

Als je jouw profiel volledig verwijderd en toch besluit weer gebruik te willen maken van VijftigPlusDating, moet je jouw profiel weer helemaal opnieuw opbouwen. Door je profiel te verwijderen, geef je namelijk aan dat VijftigPlusDating al jouw persoonlijke gegevens moet verwijderen. Dat is natuurlijk wel zo prettig voor jouw eigen privacy. Als je enkel je betaalde lidmaatschap opzegt, blijft je profiel gewoon bestaan. Je hebt dan in feite een gratis lidmaatschap, je kunt op ieder gewenst moment je lidmaatschap weer upgraden naar een full membership of exclusive membership.

Veilig daten bij VijftigPlusDating

VijftigPlusDating doet heel veel om jouw veiligheid en persoonsgegevens te beschermen. Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd, je vindt er dus geen nepprofielen. Daarnaast maken ze gebruik van een zogenaamde SSL-verbinding. Een SSL-verbinding zorgt ervoor dat de gegevens versleuteld worden.

Daarnaast heb je als lid van VijftigPlusDating de mogelijkheid om andere gebruikers te rapporteren als deze gedrag vertonen of berichten sturen die je niet bevallen. VijftigPlusDating zal dan iedere situatie onderzoeken en eventueel de andere gebruiker blokkeren van de datingsite.

COMODO Hackerproof keurmerk

VijftijgPlusDating heeft het COMODO Hackerproof keurmerk. Dit is een keurmerk voor websites die extreem goed beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf door hackers. Zo kunnen je gegevens dus niet zomaar in de verkeerde handen vallen.

Conclusie

VijftigPlusDating is een van de beste datingsites voor 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De gebruiksvriendelijke en veilige website, voldoende aanwezigen singles en een de laagdrempelige maar leuke functionaliteiten die je helpen in contact te komen met vrijgezellen, zorgen ervoor de het ontmoeten van nieuwe mensen, een leuke ervaring wordt.

Contactgegevens en klantenservice VijftigPlusDating

VijftigPlusDating

Postbus 1000

T.a.v. Box D325

E-mailadres: klantenservice@dimexonline.nl

2260 BA Leidschendam

Nederland

KvK: 08213720

BTW-nummer: NL821621105B01