• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Novamora – informatie, kosten, review en ervaringen

Mis je passie en spanning in je leven? Dan komt datingsite NovaMora als geroepen. Deze datingsite is in een korte tijd ontzettend populair geworden en wellicht heb je al eens de naam voorbij horen komen. NovaMora richt zich met name op mensen die niet per se op zoek zijn naar een vaste relatie. Als je vrijgezel bent of je zit in een relatie en je wilt meer sensatie beleven, is NovaMora hier uitermate geschikt voor! Benieuwd naar wat dit platform te bieden heeft? In dit artikel lees je alles over de functionaliteit, kosten, ervaringen en nog veel meer.

Wat is de doelgroep van Novamora?

NovaMora is voor velen een aantrekkelijke datingsite, omdat het een brede doelgroep aanspreekt. Omdat de datingsite zich richt op mensen die niet per se op zoek zijn naar een vaste relatie, trekt het al snel veel vrijgezellen aan die zich niet willen binden. Daarentegen worden stelletjes niet buitengesloten als zij behoefte hebben aan meer spanning en sensatie in de relatie. Er zijn dates te vinden voor hetero’s, homo’s en biseksuelen, waardoor het duidelijk een brede doelgroep aanspreekt. Verder wordt geen onderscheid gemaakt naar nationaliteit of geslacht, dus de datingsite zorgt voor een bepaalde mate van inclusiviteit.

Gratis aanmelden op NovaMora

Bij NovaMora meld je je gratis en snel aan. Je maakt een profiel aan op de website en hebt vrij weinig informatie nodig om van start te gaan. Daardoor blijft het platform laagdrempelig en is het ideaal om rond te kijken of de datingsite wat voor jou is. Voor een gratis aanmelding bij NovaMora heb je alleen een profielnaam nodig, je e-mailadres, een paar basisgegevens en wat je voorkeur heeft. Eenmaal geregistreerd kan je gebruikmaken van van de basisfuncties. Hoe meer gegevens je invult, hoe gedetailleerder jouw matches worden die aansluiten op jouw interesses en eigenschappen.

Kosten Novamora

Helaas is NovaMora niet helemaal gratis, maar dat mogen we eigenlijk ook niet verwachten van zo’n populair platform. Bepaalde functionaliteiten kan je alleen gebruiken als je een abonnement hebt afgesloten en als betalend lid VIP-toegang krijgt. Om een VIP-lidmaatschap af te sluiten bij NovaMora voor één maand, betaal je €24,99. Wil je twee maanden gebruik maken van een VIP-toegang? Dan kost dat €19,99 per maand. Of als je vier maanden gebruik wilt maken van de VIP-toegang, betaal je €14,99 per maand. Als je geen gebruik meer wilt maken van je VIP-toegang, zeg het abonnement dan wel op tijd stop zodat het niet automatisch verlengd wordt. Verder betaal je eenvoudig via iDeal of met creditcard.

Wat krijg je bij een betaald lidmaatschap?

De uitgebreide versie is te gebruiken door betalende leden van NovaMora. Extra functionaliteiten die je als lid met VIP-toegang kan gebruiken zijn: chatten, normale berichten verzenden naar leden en je kan foto’s bekijken van elk willekeurig lid. Net als de meeste VIP-arrangementen, heb je net wat meer mogelijkheden dan een basisaccount.

Review Novamora

Populariteit

NovaMora is een vrij nieuwe datingsite en flink gestegen in populariteit. Verschillende redenen zorgen voor deze toename in gebruik. Allereerst omdat het platform eenvoudig te gebruiken is. Je maakt snel een account aan en hebt diverse abonnementsvormen die je kan afsluiten. Verder trekt het een brede doelgroep, waardoor je een ruime keuze hebt aan contacten. Bovendien maakt het verder niet uit of je vrijgezel bent of in een relatie zit, want dit platform richt zich specifiek op volwassenen boven de 18 jaar die op zoek zijn naar wat extra plezier.

Gebruiksgemak

NovaMora is gebruiksvriendelijk. Van het aanmaken van een account tot het opzeggen van je VIP-toegang, de stappen die je moet doorlopen spreken voor zich. Tijdens het aanmaken van een account geldt: hoe meer vragen je beantwoordt over jouw wensen en behoeften, hoe specifieker de match. Overigens geldt dit niet direct voor anonieme accounts en weet je niet altijd wie zich schuilhoudt achter het profiel.

Functionaliteiten

Zodra je gebruikmaakt van NovaMora, kan je diverse functionaliteiten verwachten. Middels jouw vooraf ingestelde filters zoek je gericht naar andere gebruikers en kan je berichten sturen. Met een gratis account zie je enkel de profielfoto van een gebruiker. Om meerdere foto’s te zien, moet je een betaald lidmaatschap afsluiten. Volgens sommige gebruikers ontvang je, als je geen lid bent, meerdere geautomatiseerde mails, maar als je eenmaal lid bent ontvang je minder berichten. Verder is NovaMora aangesloten bij SexyDatingNetworks, zodat je gevonden wordt op andere datingsites binnen dit netwerk. Over en weer kan je berichten sturen naar gebruikers van datingsites die aangesloten zijn bij dit netwerk. Deze optie schakel je uit als je alleen gevonden wilt worden door leden van NovaMora. Een functionaliteit die je niet moet verwachten, is een mobiele app. Het gaat hier om een datingsite gericht op erotisch contact en erotische content wordt niet snel toegelaten in een App-store.

kosten

Over de kosten zijn meningen verdeeld. Als je veel gebruik maakt van het platform, zijn de kosten relatief laag. Stel dat je weinig gebruikmaakt van de datingsite, dan betaal je relatief meer voor dezelfde functionaliteiten. Als je van te voren weet dat je niet heel erg actief zal zijn, dan is het aan te raden op zoek te gaan naar een datingsite waarbij je per bericht betaalt, in plaats van een prijs per maand.

Eindoordeel

Als je bewust kiest voor een datingsite voor erotische contacten en niet per se gericht zoekt naar een relatie, dan is NovaMora ideaal. Het is een eenvoudige datingsite met heldere abonnementsvormen. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met het aanbod voor gratis of betaalde leden, mogelijke catfish profielen en de kosten.

Inschrijven bij Novamora

Iedereen die gebruikt wilt maken van de NovaMora mogelijkheden, schrijft zich eenvoudig en snel in. Je inschrijven bij de datingsite is gratis en is dus ideaal als je eerst de site wilt uitproberen. Je kan kiezen voor het aanmaken van een anoniem account en hiervoor heb je enkel een schermnaam en e-mailadres nodig. Eenmaal als je een account hebt gemaakt, specificeer je waar je naar op zoek bent, waar je woont en hoe oud je bent. Je woonplaats doorgeven is overigens niet verplicht. Verder vul je een aantal vragen in over je uiterlijk en daarna ben je klaar om te zoeken naar of gevonden worden voor je eerste avontuur.

Uitschrijven bij NovaMora

Bij NovaMora kan je op verschillende manieren je uit laten schrijven. Heb je alleen een account aangemaakt, maar ben je niet meer op zoek naar een date? Dan kan je je profiel verwijderen. Via het profiel icoon bovenaan de pagina heb je de optie om je profiel op niet zichtbaar te zetten, of definitief te verwijderen. Om dit te voltooien heb je je wachtwoord nodig. Heb je een abonnement bij NovaMora? Dan kan je je abonnement stopzetten. Via het profiel icoon ga je naar je persoonlijke account. Vervolgens klik je op het tabblad account-status om dan naar Abonnement stoppen te navigeren. Hier bevestig je dat je het abonnement wilt stoppen. Na deze handeling wordt het abonnement niet meer automatisch verlengd. Heb je al die tijd VIP-toegang gehad? Dan blijft jouw toegang geldig voor het resterende aantal dagen tot de uiterlijke geldigheidsdatum van jouw VIP-toegang.

Conclusie

NovaMora is een gebruiksvriendelijke datingsite voor wie op korte termijn een spannend, no strings attached, avontuur wilt beleven. Een account aanmaken kan eenvoudig en gratis. Of kies voor een VIP-abonnement voor nét wat meer mogelijkheden. Niet voor niks is het platform populair: de site heeft een brede doelgroep en draait niet om het vinden van een levenspartner. Daarentegen zorgen anonieme accounts voor twijfel over de echtheid van contacten en wordt het vrij duur als je niet veel gebruikt maakt van de datingsite.