• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Parship – informatie, kosten, review en ervaringen

Parship
Parship logo
6 maand€ 44,90 per maand
12 maanden€ 39,90 per maand
24 maanden€ 24,90 per maand
Populariteit4,8 / 5
Functionaliteiten5 / 5
Prijs / kwaliteit4,7 / 5
Veiligheid4,9 / 5
Gebruiksgemak4,8 / 5
Gemiddeld4,8 / 5

Doelgroep

Algemeen

Leden

110.000

Man-vrouwverhouding

50%
50%

Pluspunten

  • Niet betalende leden kunnen gratis reageren op berichten
  • Gezonde man-vrouw-verhouding
  • Matches op basis van wetenschappelijke persoonlijkheidstest

Minpunten

  • Prijziger dan andere datingsites

Parship is één van de grootste datingsites van Nederland. Ze noemen zichzelf dé datingsite voor hogeropgeleiden. De website onderscheidt zich van andere datingsites door singles een unieke matchingsmethode met een persoonlijkheidstest te bieden. Hierdoor komen singles met elkaar in contact die ook echt bij elkaar passen. Bij Parship zitten voornamelijk hogeropgeleiden boven de 30 jaar met een serieuze relatiewens. De kans op een relatie ligt bij Parship dan ook redelijk hoog. Eén op de drie vindt een relatie met behulp van deze datingsite. Je kan gratis gebruik maken van de datingsite, dit biedt je de mogelijkheid om zelf een profiel aan te maken en profielen van anderen te bekijken. Je kan contactverzoeken sturen en ontvangen. Als je berichtjes wilt versturen naar een ander lid, dan moet je een betaald lid worden. De prijs-kwaliteitsverhouding van de datingsite is goed. Er zijn goedkopere datingsites te vinden, maar daar ligt de mogelijkheid op het vinden van een serieuze relatie waarschijnlijk wel kleiner. Als dit je doel is, is Parship een heel goede optie.

Voor wie is Parship geschikt?

Van origine is Parship opgericht voor singles die hoger opgeleid zijn. Hiermee wilden ze zich onderscheiden van andere datingsites. Met name van de gratis datingsites waarop je je eenvoudig kan aanmelden met het gevolg dat er veel singles zijn die niet een serieuze date zoeken. Daarnaast blijkt dat mensen vaak zoeken naar partners met een soortgelijk opleidingsniveau. Door hier voorwaarden aan te stellen, is er een kleinere groep die meer homogeen is. Sinds 2015 richt Parship zich inmiddels op singles in het algemeen. Dat betekent dat iedereen tegenwoordig welkom is om zich in te schrijven, van jong tot oud.

Kosten Parship

Je kan je gratis inschrijven bij Parship. Hiermee kan je gebruik maken van bepaalde functionaliteiten van de datingsite, maar kan je nog niet in contact komen met andere singles. Hiervoor heb je een abonnement nodig, een premium lidmaatschap genaamd. Als je voor een lidmaatschap kiest van 24 maanden, betaal je de laagste maandprijs, namelijk 24,90 euro per maand. Bij een lidmaatschap van twaalf maanden betaal je 39,90 euro per maand en bij zes maanden ben je 44,90 euro per maand kwijt. Met dit premium lidmaatschap kan je onder andere onbeperkt berichten uitwisselen, bezoekers bekijken die jouw profiel hebben bekeken, heb je contactgarantie, een profielcheck en krijg je een uitvoerig persoonlijkheidsrapport. Deze functies zitten niet inbegrepen bij het gratis lidmaatschap.

Gratis profiel op Parship

Als je eerst wil ontdekken of Parship bij je past en je wilt je oriënteren op de singles die staan ingeschreven, dan is het gratis profiel een goede optie. Hiermee kan je profielen bekijken, direct berichten ontvangen en beantwoorden, krijg je een korte evaluatie van je persoonlijkheid, kan je ijsbrekers en glimlachen versturen en kan je foto's toevoegen. Tevens zijn er aanvullende diensten beschikbaar tegen betaling, zoals de analyse van je partnerschaps-persoonlijkheid voor 129 euro en de profielcheck voor 49 euro. Bij een premium lidmaatschap zitten deze diensten inbegrepen.

Parship persoonlijkheidstest

De datingsite maakt gebruik van een unieke matchingsformule met behulp van een persoonlijkheidstest. Deze methode is wetenschappelijk onderzocht en succesvol. De persoonlijkheidstest stelt aan de hand van vragen 32 eigenschappen vast die belangrijk zijn voor een stabiele relaties. De vragen worden op zo'n manier gesteld dat sociaal wenselijke antwoorden worden vermeden. Er wordt rekening gehouden met je dagelijkse gewoontes en behoeftes om een goed beeld van je persoonlijkheid te krijgen. Na het invullen van de persoonlijkheidstest krijg je zelf ook inzicht in de relatie. Parship is er van overtuigd dat zelfkennis de sleutel is tot een duurzame relatie. Een overzicht van de kenmerken die uit de test naar voren zijn gekomen zijn terug te vinden in je profiel. Ook krijg je zelf inzicht welke eigenschappen een geschikte partner voor jou zou moeten hebben. Door middel van eerder ontdekte patronen tussen diverse persoonlijkheden, kom je in contact met partners die bij jouw persoonlijkheid zouden moeten passen. Je krijgt persoonlijke partnervoorstellen aangeboden van Parship. Hoe hoger de bijbehorende matchingpunten, des te meer de singles bij elkaar passen. Daarnaast kan je zelf ook zoekcriteria instellen, zoals leeftijd of regio.

Parship app

Met de Parship app ligt de liefde altijd binnen handbereik. De app is te downloaden voor iPhone en Android. Op ieder moment kan je nieuwe berichten lezen, beantwoorden en nieuwe partnervoorstellen bekijken. Dankzij de Push-Notification ben je altijd op de hoogte. Je kan foto's uploaden en je zoekinstellingen aanpassen.

Parship evenementen

De datingsite organiseert met regelmaat evenementen voor hun leden. Hierbij kan je denken aan borrels en workshops. Deze evenementen hebben als doel om natuurlijk met elkaar in contact te komen. Wie weet vind je daar de ware liefde. Iedereen heeft in ieder geval één ding gemeen: op zoek naar een relatie. Ook kan een evenement een leuke date zijn als je online al een aantal interessante gesprekken hebt gehad met elkaar. Maar verlies je date dan niet uit het oog, er lopen natuurlijk meer gewillige singles rond op het evenement.

Review van Parship

Parship is één van de grootste datingssites van Europa. De unieke matchingsformule maakt de datingsite populair. Hierdoor vergroot je de kans om in contact te komen met iemand die echt bij jou past. Neem er wel even de tijd voor. Het is een uitgebreide persoonlijkheidstest die je niet in vijf minuten invult. Het aanbod op Parship is ook redelijk groot, waardoor je een grote kans hebt op het vinden van een relatie. Je hoeft niet bang te zijn dat je binnen je abonnementsperiode geen contacten legt. Lukt het je niet om binnen zes maanden contact te hebben gelegd met minimaal vijf leden, dan krijg je gratis verlenging van je lidmaatschap. De klantenservice van de datingsite staat bekend om haar vlotte reacties en goede bereikbaarheid. Ook biedt de sites extra's, zoals wekelijks nieuwe blogberichten met informatie en tips over online daten. Daarnaast bieden de evenementen voor veel leden ook een meerwaarde.

Populariteit

Zoals genoemd is Parship de grootste datingssite van Europa. In Nederland behoort de datingsites tot de top vijf populairste. Mede door hun activiteiten in de media blijft de datingsite groeien. De man/vrouw verhouding is goed in balans, 52% van de leden is vrouw en 48% van de leden is man. En wil je graag een liefde over de grens vinden, dan is de website daar ook goed geschikt voor.

Gebruiksgemak

De website ziet er duidelijk en helder uit. Parship heeft een eigen stijl met een hedendaagse vormgeving. Navigeren gaat gemakkelijk. Veiligheid en anonimiteit staan voorop. Alle gegevens worden beveiligd met het Verisign SSL-certificaat. Alle profielen op de site worden handmatig gecontroleerd.

Functionaliteiten

De datingsite gaat verder dan alleen berichten heen en weer sturen naar elkaar. Je kan ook met elkaar in contact komen door een ijsbreker en een glimlach te versturen. Daarnaast zijn de profielpagina's uitgebreid en kan je die van elkaar bekijken. De persoonlijkheidstest ontbreekt niet op de profielpagina. Je kan uitgebreid zoeken naar een partner die aan jouw wensen voldoet. Er is een helpdesk aanwezig die je snel te woord staat.

Kosten

De abonnementsprijs voor de datingsite is niet de goedkoopste, er zijn goedkopere alternatieven. Sommige mensen bestempelen de abonnementskosten als duur. Het lidmaatschap wordt goedkoper als je kiest voor een langere abonnementsduur. Bedenk ook dat ondanks deze kosten het nog altijd goedkoper is dan iedere week naar de kroeg te gaan in de hoop daar de liefde van je leven te vinden. Met een datingsite heb je de optie om veel selectiever een keuze te maken en kan je na een aantal berichten heen en weer inschatten of het klikt tussen jou en de ander. Daarnaast zorgt de relatief hogere prijs er wel voor dat alleen mensen zich inschrijven die echt serieus op zoek zijn naar een relatie. Iemand die in is voor een avondje lol en verder niets, zal zich waarschijnlijk niet zo'n financiële verplichting opleggen. Dan zijn er genoeg alternatieve datingsites waar die mensen beter terecht kunnen. De prijs van de datingsite heeft dus zijn voor- en nadelen. En je schrijft je ook pas in als je er vrij zeker van bent dat je bij Parship je liefde kan gaan vinden. Met het gratis lidmaatschap heb je immers al voldoende mogelijkheden gehad om de singles te checken.

Eindoordeel

Al met al is Parship een hele kundige, uitgebreide en populaire datingssite. Als je serieus op zoek bent naar een relatie, zou dit wel eens de perfecte website voor je kunnen zijn. De website heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Ze zijn aangesloten bij Keurkmerk Veilig Daten, waardoor ze die veiligheid ook kunnen waarborgen. Het aanbod van singles is groot en iedereen zoekt een serieuze relatie. En als je nog twijfelt, kan je eerst kiezen voor het gratis lidmaatschap. Dit biedt je de optie om de website te leren kennen en om zelf je profiel aan te maken en profielen van anderen te bekijken. Je zit nergens aan vast en het is geheel vrijblijvend.

Inschrijven bij Parship

Je kan je gratis inschrijven bij Parship zonder dat je aan verplichtingen vastzit. Hierdoor krijg je een idee hoe de website merkt. Met de gratis Parship-test krijg je inzicht in je eigen persoonlijkheid en wordt je gematcht aan andere profielen. In de laatste stap kan je je zoekcriteria instellen, zoals leeftijd, regio, lengte etc. Met het gratis profiel kan je gratis contactverzoeken ontvangen en versturen. Je kan profielen bekijken, maar zelf ook gevonden worden. Om een heen-en-weer gesprek met iemand te hebben, moet je een premium account hebben. Dus heb je iemand gevonden waar je berichten naar wilt sturen, of heeft iemand laten weten interesse te hebben in jou, dan zal je moeten overstappen op het betaalde abonnement.

Uitschrijven bij Parship

De beste reden om je uit te schrijven bij de datingsite is natuurlijk omdat je een partner hebt gevonden. Maar misschien wil je je ook wel met een andere reden uitschrijven. Als gratis lid kan je in je account bij ‘profielstatus' je profiel verwijderen via een link. Als je een premium-lid bent, dan moet je je lidmaatschap schriftelijk opzeggen. Er is een opzegtermijn van vier weken. Na opzegging ontvang je een bevestiging via de mail.

Veilig daten bij Parship

Veilig online daten staat hoog in het vaandel bij de datingsite. De meeste leden zijn serieus op zoek naar een partner. Echter is er helaas ook een kleine groep leden die andere bedoelingen heeft en die misbruik probeert te maken van de andere leden. Hierbij kan je denken aan financieel misbruik. De datingsite doet er alles aan om deze groep tegen te houden op de site. Ze nemen hiervoor de volgende maatregelen in acht:
Alle vrije teksten en foto's worden dagelijks gecontroleerd door medewerkers
Zelf kan je een profiel anoniem als verdacht melden
Verdachte profielen worden direct verwijderd na onderzoek
Betalingen gaan alleen via veilige betaalmethodes
Je bent volledig anoniem door de neutrale Parship-code en het interne mailsysteem

Ondanks deze maatregelen adviseert de datingsite om zelf ook alert te blijven. Op de website vind je tips om veilig online te daten.

Keurmerk Veilig Daten

Parship is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is opgezet samen met enkele andere grote bekende datingsites en in samenwerking met de Consumentenbond. Er zijn duidelijke regels opgesteld waar datingsites aan moeten voldoen. Stichting Keurmerk Veilig Daten is de onafhankelijke en deskundige toezichthouder. Ze controleren of de datingsites voldoen aan de toetredingsvoorwaarden en of de aangesloten datingsites zich aan de regels houden. Met het keurmerk worden datingsites onderscheiden die veiligheid, transparantie en een goede klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. Met het keurmerk ben je bij Parship dus verzekerd van een betrouwbare datingsite.

Thuiswinkel Waarborg

Als een datingsite in aanmerking wil komen voor het Keurmerk Veilig Daten moet het voldoen aan een aantal voorwaarden. Daarnaast moet de datingsite de lidmaatschapsprocedure van Thuiswinkel.org voor het Thuiswinkel Waarborg succesvol doorlopen. Dit zorgt er allemaal voor dat veilig daten wordt gewaarborgd. Op de website van Parship vind je dan zowel het logo van het Keurkerk Veilig Daten als het Thuiswinkel Waarborg logo.