• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Datingsites voor senioren, ouderen en 50-plussers

De beste datingsites voor 50-plussers, ouderen en senioren zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar en veilig. Deze datingsites zijn er speciaal op gericht om mensen van boven de 50 jaar samen te brengen zonder de hoofdpijn en stress die een datingsite met een algemeen publiek met zich mee kan brengen. Daarop moet je namelijk vaak erg je best doen om opgemerkt te worden.

Voor veel 50-plussers is online daten nieuw, het is dus fijn als een datingsite daar rekening mee houdt. Zijn alle functionaliteiten bijvoorbeeld beginner-vriendelijk? Is de website duidelijk en overzichtelijk? Zijn er handleidingen over hoe je bijvoorbeeld een profiel kunt aanmaken? En welke veiligheidsmaatregelen zijn er genomen?

Wat is de beste datingsite voor ouderen, senioren en 50-plussers?

Nu je hebt besloten dat een datingsite voor 50-plussers het best bij jou past, moet je een keuze maken tussen de verschillende datingsites. We hebben daarom de beste datingsites voor ouderen voor je op een rijtje gezet:

50Plusmatch

4.9/5.0

50Plusmatch is de datingsite voor senioren die op zoek zijn naar geluk in de liefde. De site is niet alleen een praktisch hulpmiddel om eventueel een nieuwe liefde te kunnen vinden, maar kan desgewenst ook gewoon benut worden voor het maken van sociale contacten of het vinden van een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te doen.

Ourtime

4.9/5.0

Ourtime is een datingsite voor 50-plussers die het net even anders aanpakt dan andere datingsites. De internationale datingsite is van dezelfde makers Lexa, je weet dus zeker dat je kwaliteit krijgt. Het platform ziet er goed verzorgd uit en heeft een uniek koppelingssysteem en bied je een persoonlijke datingcoach. Ook met het aantal singles zit het wel goed, Ourtime is dus al met al een prima datingsite voor 50-plussers.

50Liefde

4.5/5.0

50Liefde is een van de grootste datingsites voor ouderen in Nederland. 50Liefde claimt zelf dat 1 op de 3 leden via de site een geschikte partner vindt. Doordat de website ook op tablet en mobiel en goed werkt, zijn de leden erg actief.

VijftigPlusDating

4.5/5.0

Op VijftidPlusDating vind je een mooie balans tussen mannen en vrouwen van ongeveer 50-50. VijftigPlusDating bestaat inmiddels al weer heel wat jaren, daardoor weten ze precies waar ouderen naar op zoek zijn in. De website is dus zo opgebouwd dat deze door iedere 50-plusser makkelijk te gebruiken is. VijftigPlusDating is dus een goede optie als je op zoek bent naar een serieuze relatie.

SeniorenGeluk

4.3/5.0

Senioren is gericht op ouderen die op zoek zijn naar vriendschap, een afspraak of een serieuze relatie, de site is dus niet enkel op romantiek gericht. Bij het ontwerpen van SeniorenGeluk is veel rekening gehouden met de gebruikers. Na het aanmelden ziet alles er dus heel simpel en overzichtelijk uit wat het zoeken naar andere singles een aangename ervaring maakt.

Daten als je 50-plus bent

Daten op latere leeftijd lastig? Zeker niet zo lastig als je zou denken. Het zou zelfs zomaar eens zo kunnen zijn dat daten op latere leeftijd zelfs voordelen heeft! Er zijn misschien minder potentiële partners waar je uit kunt kiezen, maar dat maakt alles ook minder overweldigend. Nu steeds meer 50-plussers gebruik maken van datingsites, is het makkelijker dan ooit voor ouderen om die speciale persoon te leren kennen.

Laten we beginnen met te zeggen dat het volkomen normaal is om terughoudend te zijn met het kiezen voor online daten. Het vinden van de beste datingsite is een lastige klus, vooral vanwege het overweldigende aanbod. Zeker als je tussen de 25 en 40 jaar bent, heb je de keuze uit tientallen datingsites. Dat lijkt misschien een voordeel. Daten op jongere leeftijd heeft echter ook een nadeel waar je misschien niet aan gedacht hebt: de meeste jongeren zijn nog helemaal niet klaar om te settelen en weten niet wat ze precies van een date verwachten. De meeste jongeren krijgen dan ook geen echte serieuze relatie met elkaar maar ‘scharrelen’ met elkaar. Als je 50-plus bent, ben je op de leeftijd waarop je waarschijnlijk precies weet wat je wilt en je bent niet bang om dit duidelijk te maken aan een potentiële partner.

Naarmate je ouder wordt, Word je je bewust van wat belangrijk voor je is en waar je echt naar op zoek bent. Dat maakt het vinden van liefde natuurlijk een stuk makkelijker! De meeste singles op datingsites voor ouderen realiseren zich dat het leven te kort is om spelletjes te spelen. Daarnaast nemen oudere singles online daten een stuk serieuzer dan jongeren. Betekent dit dat de opwinding van het voor het eerst een potentiële match ontmoeten minder is als je ouder bent? Absoluut niet. Veel ouderen die online dating hebben geprobeerd geven juist aan zich weer 30 te voelen. Ook op latere leeftijd krijg je vlinders in je buik, wacht je in spanning op een telefoontje en is de eerste zoen mega spannend.

Wat is er anders aan datingsites voor 50-plussers en ouderen?

Datingsites die speciaal gericht zijn op 50-plussers, ouderen en senioren zijn ontworpen om single ouderen die gezelschap en romantiek zoeken te helpen. Deze datingsites verschillen in een aantal opzichten van algemene datingsites waar vooral jongere singles te vinden zijn en die meer gericht zijn op vluchtige ontmoetingen in plaats van echte romantiek. Op algemene datingsites worden over veel spelletjes gespeeld die je dateplezier flink kunnen bederven, daar heb je als 50-plusser echt geen zin meer in. Op datingsites voor ouderen is de kans veel groter dat je ook echt daadwerkelijk serieuze singles leert kennen die dezelfde intenties en verwachtingen als jij hebben.

De belangrijkste verschillen tussen een algemene datingsite en een datingsite voor ouderen:

Een ouder publiek

Jongeren weten vaak nog niet zo goed wie ze zijn en wat ze willen. Ouderen hebben daarentegen vaak een beter beeld van wie ze zijn, wat ze willen en waar ze van houden. Daarnaast zijn ouderen ook vaak niet meer terughoudend in het uiten van wat ze willen en waar ze van houden. Dat maakt het daten verfrissend maar ook dat het vaak niet zo goed matcht met jongere singles. Ouderen hebben daarom vaker succes op datingsites waarop minder jonge singles aanwezig zijn.

Maar wat datingsites voor ouderen echt anders maakt dan algemene datingsites is dat leeftijd en uiterlijk er een stuk minder toe doen voor de gemiddelde gebruiker. Twintigers en dertigers hechten veel waarde aan uiterlijk en status. Ouderen kijken over het algemeen op een andere manier naar het uiterlijk. Ook ouderen willen natuurlijk iemand vinden waartoe ze zich aangetrokken voelen, maar daarbij gaat het over een andere aantrekkingskracht. Het gaat op latere leeftijd veel meer over inhoud en karakter dan over een knap gezichtje.

Speciaal ontworpen voor ouderen

Datingsites voor ouderen zijn logischerwijs ook speciaal ontworpen voor ouderen. Zo zijn alle functionaliteiten makkelijk terug te vinden en maak je in een paar eenvoudige stappen een profiel aan. Sommige datingsites voor ouderen hebben zelfs instructievideo’s waarin de verschillende functionaliteiten van de website helder worden uitgelegd.

Kosten van een datingsite voor senioren

Op de meeste datingsites voor ouderen en 50-plussers kun je gratis een profiel aanmaken. Je hebt dan meestal slechts tot een beperkt aantal functionaliteiten toegang. Je kunt bijvoorbeeld alvast een profielfoto uploaden en rondkijken of de website goed werkt. Meestal zijn de profielen van andere singles slechts gedeeltelijk of helemaal niet zichtbaar. Als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten en andere singles ook daadwerkelijk een bericht wilt sturen, heb je een lidmaatschap nodig. De kosten van een lidmaatschap voor een datingsite voor senioren variëren per site. In de meeste gevallen is het zo dat je een lager maandbedrag betaalt, als je een lidmaatschap voor langere tijd afneemt. De meeste datingsites voor ouderen kosten ongeveer € 15,- per maand.

Veelgestelde vragen over datingsites voor ouderen

We krijgen regelmatig vragen van ouderen over online dating. Heb jij ook ergens vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!

Werken datingsites voor ouderen echt?

Ja, datingsites kunnen voor iedereen werken. Datingsites voor ouderen kunnen vooral goed werken voor singles die weinig andere mogelijkheden hebben om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat voor profielfoto werkt het best op een datingsite voor senioren?

Je hoeft echt geen professionele fotograaf in te huren om je kans op het vinden van een date te vergroten. Gebruik een recente foto waar je er goed op staat. Foto’s met vrienden en familie erop zijn leuk als eventuele extra foto’s maar kies voor je profielfoto een foto waar je alleen op staat en die laat zien hoe jij in het leven staat!

Werkt tinder voor ouderen?

Tinder is een van de meest populaire dating apps van de wereld. Inmiddels is de app verantwoordelijk voor meer dan 30 miljard matches en voor wekelijks meer dan 1 miljoen dates in 190 landen. Toch is Tinder niet voor iedereen geschikt. De gebruikers van Tinder zijn over het algemeen relatief jong. Slechts 18% is 45 jaar of ouder. Daarnaast geeft ruim 60% aan niet op zoek te zijn naar een serieuze relatie. Ben je dus 50-plus en op zoek naar echte liefde? Dan kun je je beter aanmelden op een datingsite voor senioren.

Zijn datingsites voor ouderen veilig?

Online daten is voor ouderen net zo veilig als voor ieder ander persoon. Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het online ontmoeten van mensen, je weet uiteindelijk nooit 100% zeker met wie je praat en wat haar intenties zijn totdat je die persoon in levende lijven hebt ontmoet. In de volgende gevallen zouden er op zijn minst alarmbellen af moeten gaan, wees dan altijd op je hoede:

  • Pas op voor mensen die niet willen afspreken of willen bellen. Wees op je hoede als een match dichtbij woont en niet wilt afspreken of als hij of zij niet over de telefoon wilt praten. In deze gevallen hebben mensen vaak wat te verbergen.
  • Pas op voor mensen die te snel de liefde verklaren. Hoewel liefde op het eerste gezicht misschien bestaat, is de kans hierop op een datingsite enorm klein. Pas dus altijd op als iemand je heel snel de liefde verklaart. Oplichters spelen maar al te graag op je gevoelens in.
  • Pas op voor mensen die om geld vragen. Vaak vragen oplichters nadat ze je de liefde hebben verklaart om geld of andere middelen. Soms gebruiken ze hiervoor een slechte smoes. Trap hier nooit in!

In Nederland kennen we 2 keurmerken voor datingsites; het Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig daten. Wil je zeker weten dat een datingsite aan alle mogelijke veiligheidseisen voldoet? Kies dan voor een datingsite met deze keurmerken.