• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Datingsites voor alleenstaande ouders

Misschien denk je: waar moet ik de tijd vandaan halen?! Je agenda staat vol met afspraken voor werk, de opvang, schoolactiviteiten, ritjes van en naar de pianoles of voetbal. Oh ja, en hooguit een uurtje in de week me-time wat inhoudt dat je direct in slaap valt op de bank. Tijd nemen om te daten als alleenstaande ouder kan soms een hele opgave zijn. Niet alleen ben je op zoek naar een juiste partner voor jezelf. Je zoekt ook een partner die het beste voor heeft met jouw kind(eren). Je bent een package deal. Daarom kan het best lastig zijn om de eerste stap te zetten in de wereld van daten voor alleenstaande ouders. Gelukkig zijn er diverse datingsites die jou op weg kunnen helpen met het vinden van een nieuwe partner. Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal datingsites voor je op een rijtje gezet die het wat makkelijker en plezieriger voor jou kunnen maken! Vergeet namelijk vooral niet dat daten als alleenstaande ouder ontzettend leuk kan zijn!

Wat is de beste datingsite voor alleenstaande ouders?

Je hebt als alleenstaande ouder best wat mogelijkheden als het gaat om datingwebsites. Er bestaan meerdere platformen die zich puur richten op het koppelen van alleenstaande ouders en dus overige opties buiten beschouwing laten. Daarentegen hoeven deze specifieke websites niet per se de beste keuze te zijn. Hoe specifieker namelijk de doelgroep, hoe minder leden de datingsite heeft, dat beperkt natuurlijk je mogelijkheden. 

Lexa

Lexa is het grootste datingplatform van Nederland. Dit is perfect voor wanneer je nog niet helemaal weet waar je naar op zoek bent, ook als alleenstaande ouder. Met miljoenen leden zijn er allerlei uiteenlopende singles te vinden. Bovendien organiseert Lexa regelmatig (grootschalige) evenementen waarop je eenvoudig andere mensen kunt ontmoeten. Dat is erg handig als je je niet alleen online wilt profileren, maar ook in real life in contact wilt komen met een potentiële match!

Bekijk onze review van Lexa

Gratis profiel aanmaken

Relatieplanet

Naast Lexa is Relatieplanet eveneens een goede optie. Het platform is al meerdere keren uitgeroepen tot datingsite van het jaar en bovendien een van de bekendste en populairste datingwebsites van Nederland. Uit het hele land kiezen tal van leden voor dit platform vanwege de veelzijdigheid, betrouwbaarheid en het enorme aantal leden.

Bekijk onze review van Relatieplanet

Gratis profiel aanmaken

Alleenstaande vaders

De datingsite Alleenstaande vaders kan een uitkomst zijn voor de vader die op zoek is naar een nieuwe liefde. Dit platform is de bekendste datingsite voor deze specifieke doelgroep en biedt veel voordelen. Deze datingsite gaat namelijk veilig om met gevoelige en persoonlijke gegevens van leden. Bovendien kun je de site overal waar je maar bent makkelijk bereiken. Zowel op je telefoon, tablet of computer. Daarnaast heeft het platform een gelijke verhouding in het aantal mannen en vrouwen. Dit is in tegenstelling tot veel andere datingsites.

Bekijk onze review van Alleenstaande vaders

Gratis profiel aanmaken

Alleenstaande moeders

Voor de alleenstaande moeder is de Alleenstaande moeders datingsite de meest voordehandliggende optie. En dat is met een goede reden. Dit platform heeft namelijk een erg hoog slagingspercentage van 1 op de 3. Hier vind je gescheiden ouders die op zoek zijn naar een langdurige en serieuze relatie. Alle profielen worden grondig en handmatig gecontroleerd. Bovendien is, in tegenstelling tot andere vergelijkbare datingsites, er een evenredige verdeling van het aantal vrouwen en mannen die zich hebben opgegeven bij dit platform.

Bekijk onze review van Alleenstaande moeders

Gratis profiel aanmaken

Datingsites voor alleenstaande ouders vergelijken

Daisycon tool

Daten als alleenstaande ouder

Daten als alleenstaande ouder is natuurlijk anders dan wanneer je geen kind(eren) hebt. Je draagt een grote verantwoordelijkheid met je mee. Niet alleen moet een potentiële partner een goede klik hebben met jou, hij of zij moet ook nog eens goed overweg kunnen met je kind(eren).

Alsof je nog geen overvolle agenda hebt

Je als alleenstaande ouder weer begeven in de wereld van singles en daten kan nogal uitdagend zijn. Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarin iedereen het behoorlijk druk lijkt te hebben en als alleenstaande ouder is dat zeker niet anders. Je hebt misschien eigen hobby's en vrijetijdsactiviteiten, een intensieve parttime of fulltime baan, familie en vrienden waar jij je aandacht over wilt verdelen. Daarbij komt dat je, naast jouw eigen volle agenda, ook rekening moet houden met die van je kind(eren). Alles regelen in de 7 dagen per week laat niet veel ruimte over voor een spontane date en het lijkt al snel onmogelijk om op een toevallige manier een leuk iemand te leren kennen. 

Package deal

Het hebben van een kind kan er ook voor zorgen dat de drempel om weer te gaan daten hoger ligt dan wanneer je geen kinderen hebt. Allereerst omdat je niet alleen nadenkt over wat jij zoekt in een partner voor jezelf. Je let tegelijk automatisch op of je date goed voor je kinderen zal zijn. Je komt als package deal. Verder weet je soms niet tijdens een date of diegene zit te wachten op iemand die een of meerdere kinderen heeft. Het blijft een spannend moment als dit tijdens een gesprek naar voren komt en je weet niet precies hoe de ander zal reageren.

Op date gaan? Maar wat als het verkeerd loopt?

Sterker nog, na een stukgelopen relatie ben je misschien huiverig geworden om weer te daten. Je zit in het verwerkingsproces en je wilt alles voor jezelf helder krijgen. Wat je wilt, wat je niet wilt: je weet wellicht niet waar je het zoeken moet. Je houdt tegelijk rekening met je eigen kind(eren) en bent niet van plan om overhaaste beslissingen te nemen. Zeker niet die negatief effect kunnen hebben op jouw gezin. 

Kortom, de drempel kan aardig hoog liggen en je zoekt misschien onbewust naar redenen om niet te gaan daten. Geen enkele ouder die zit te wachten op een teleurstellende date. Dat is niet alleen zonde van je kostbare tijd, maar komt ook niet ten goede van je gevoel. 

Waarom online daten als alleenstaand ouder?

Juist omdat daten voor een alleenstaande ouder niet altijd makkelijk is, is het een uitkomst dat er steeds meer online mogelijkheden bestaan voor daten. Online contact leggen heeft diverse voordelen. Op verschillende datingsites kun je eenvoudig een profiel aanmaken geheel naar jouw eigen voorkeuren. Je kan rondkijken om te zien wat voor aanbod er is en wordt er op basis van jouw voorkeuren een selectie gemaakt. Dat betekent dat zoveel mogelijk voorwerk voor je gedaan wordt. Niet voor niks geven datingsites aan wat het slagingspercentage is, dit aantoont dat hun aanpak en het maken van matches werkt. Jij hoeft alleen nog maar op date te gaan als het online klikt!

Kosten van een datingsite voor alleenstaande ouders

Op de meeste datingsites, zowel op de algemene datingplatforms als platforms met een specifieke doelgroep zoals alleenstaande ouders, kun je gratis een profiel aanmaken. Bij het aanmaken van zo’n gratis profiel kan je meestal een foto toevoegen en heb je toegang tot een aantal functionaliteiten. Daarentegen biedt een gratis profiel niet altijd toegang tot alle functionaliteiten van een datingsite. Over het algemeen zijn gratis profielen vrij beperkt en krijg je niet de volledige profielen van andere leden te zien. Daarom heb je via diverse sites de mogelijkheid om een lidmaatschap aan te schaffen voor hun dienstverlening. De samenstelling van een lidmaatschap en de kosten hiervan variëren per site. Sommige bieden maandelijkse, 3-maandelijkse, 6-maandelijkse of jaarlijkse pakketten aan. Daarnaast kun je regelmatig meedoen met acties, VIP toegang of extra credits aanschaffen die jouw profiel nog interessanter kunnen maken. De algemene regel is dat een lidmaatschap goedkoper wordt wanneer je deze voor een langere tijd afneemt. Via Relatieplanet is er bijvoorbeeld een tijdelijke actie van €10 per maand of betaal je €9, €8 of €6 per 3, 6 of 12 maanden. Een lidmaatschap bij Alleenstaande moeders kost €29,50 per maand of kost voor een heel jaar €9,95 per maand. De Alleenstaande Papa’s en Alleenstaande Mama’s bieden credits en VIP toegang aan per maand of per 3 en 6 maanden. Uiteindelijk geeft een lidmaatschap je toegang tot meer informatie en kun je een uitgebreider profiel voor jezelf aanmaken.