• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Second Love – informatie, kosten, review en ervaringen

1 maand€ 29,50 per maand
3 maanden€ 19,95 per maand
6 maanden€ 14,95 per maand
12 maanden€ 9,95 per maand
Populariteit3,8 / 5
Functionaliteiten4,7 / 5
Prijs / kwaliteit4,5 / 5
Veiligheid4,2 / 5
Gebruiksgemak4,6 / 5
Gemiddeld4,4 / 5

Doel

50-plussers

Leden

10.000

Man-vrouwverhouding

49%
51%

Pluspunten

  • Ook voor de oudere doelgroep makkelijk in gebruik
  • Veel functionaliteiten (speeddaten, uitgebreid zoeken)
  • Goed betaalbaar
  • Gratis aanmelden
  • Serieuze profielen

Minpunten

  • Relatief weinig gebruikers
  • Beperkte functionaliteiten bij gratis profiel

Ben je op zoek naar een affaire, wil je een keer vreemdgaan of zoek je gewoon meer spanning in de dating scene? Dan zal de welbekende datingsite Second Love je zeker weten op weg helpen. Second Love heeft een brede doelgroep en biedt voor iedereen wat wils. “Een beetje flirten kan toch geen kwaad?”, aldus het motto van Second Love. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie, de kosten, reviews en algemene ervaringen? Hier lees je alle ins en outs over Second Love.

Wat is de doelgroep van Second Love

Second Love is een datingsite, bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar iets meer buiten hun eigen relatie. De naam en titel van de site, “flirten is niet alleen voor singles”, geeft het al aan. In de huidige maatschappij lijkt het steeds meer bespreekbaar om naast je eigen partner een andere partner te hebben. Second Love biedt mogelijkheden voor vreemdgaan, een affaire of dat beetje extra dat momenteel mist in de relatie. Op die manier wilt de datingsite gehoor geven aan mensen die deze behoeften ervaren: iets dat steeds meer aan het toenemen is.

Gratis aanmelden op Second Love

Net als bij andere datingsites, meld je je eveneens gratis aan op Second Love. Je maakt al gauw een gratis account aan, maar het geeft beperkt toegang tot de functionaliteiten. Met een gratis account zie je wie er online is, wie jouw profiel heeft bekeken, ontvang je berichten (je kan geen berichten versturen) en bekijk je profielen van andere gebruikers. Kortom, een gratis account is een optie, maar biedt niet veel mogelijkheden. Om goed gebruik te maken van de datingsite zal je een betaald lidmaatschap moeten aanmaken.

Kosten Second Love

Als je meer uit je profiel wilt halen, is het dus aan te raden een betaald lidmaatschap af te sluiten bij Second Love. Een proefperiode kost €74,90 voor de eerste twee maanden. De kosten voor een premium account zijn €74,90 per maand. Wil je liever drie maanden kunnen profiteren van de mogelijkheden? Dan kost het €94,95 per kwartaal. Per zes maanden betaal je €154,95. Daarnaast heeft Second Love ook een promotie lidmaatschap waarbij de tijdsduur flexibel is. Verder betaal je voor je account eenvoudig met iDeal, creditcard, PayPal, overschrijvingen, Bancontact/Mister Cash( voor leden uit België) of mag je zelfs contant betalen.

Wat krijg je bij een betaald lidmaatschap?

Waar een gratis account je minimaal toegang geeft tot het platform, biedt een betaald account veel meer mogelijkheden. Zo kan je via de live chat gesprekken voeren met andere leden, berichten versturen en 10 knipogen per dag verzenden. Je kan een onbeperkt aantal profielen bekijken en tot 15 contactverzoeken sturen per dag. Bovendien kan je privé foto's zien van andere contacten en alle openbare foto’s van andere leden inzien. Verder verschijn je bovenaan de zoekresultaten en mag je zelf 15 foto’s toevoegen aan jouw profiel.

Is Second Love veilig en betrouwbaar?

Wegens de aard van de datingsite is Second Love erop gebrand om discretie zo goed mogelijk te waarborgen. Dit is terug te zien in allerlei aspecten van de website. Second Love begrijpt dat je wellicht niet wilt dat mensen in jouw (directe) omgeving erachter komen dat je een affaire hebt of vreemdgaat. Daarom kan je je gratis inschrijven en een anoniem profiel aanmaken. Je bepaalt zelf of je foto’s wilt toevoegen. Wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit, zorgt Second Love ervoor dat niet op het afschrift te zien is dat het voor de datingsite is. Bovendien heeft Second Love een pagina gewijd aan diverse tips en handige weetjes voor het daten. Daarmee zorg je dat je profiel up to date is en je veilig aan de slag kan gaan. Verder wilt Second Love door middel van betaalde leden neppe accounts tegengaan. Betaalde leden verschijnen bovenaan de zoekresultaten en dit vergroot aanzienlijk de kans dat je alleen maar échte leden in de zoekresultaten ziet.

Review Second Love

Populariteit

Met meer dan 350.000 leden is Second Love een populair platform in Nederland. Sinds het bestaan van de datingsite wordt steeds meer duidelijk dat mensen behoefte hebben aan een affaire of vreemdgaan. De onconventionele datingsite is daarom een perfect platform voor die mensen. Het brengt de nodige spanning, adrenaline en avontuur met zich mee. Second Love is voornamelijk populair onder de mannen en een stuk minder onder de vrouwen.

Gebruiksgemak

Second Love is makkelijk te begrijpen als het gaat om het doel, maar de meningen zijn verdeeld als het gaat om het gebruiksgemak. Als je een gratis account aanmaakt, zijn de functionaliteiten erg beperkt. Overigens kan je alleen zoeken op leeftijd, geslacht, locatie en foto’s (als die beschikbaar zijn). Daarentegen is dat niet zomaar het geval: deze kenmerken zijn het meest gevraagd door gebruikers. Verder worden er geen leden aan je voorgesteld en moet je dus zelf actief zoeken naar een Second Love. Het kan dus tijd kosten voordat je iemand leuks gevonden hebt. Om het meest uit de datingsite te halen, is het aan te raden een betaald account te nemen en je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Dan vergroot je de kans op het vinden van jouw Second Love.

Functionaliteiten

Als je een gratis account aanmaakt bij Second Love heb je enkel de mogelijkheid om een aantal foto’s te plaatsen en een beperkt aantal profielen te bezoeken. Wanneer je een betaald lidmaatschap kiest, behoren de volgende functionaliteiten tot hetgeen waar je gebruik van kan maken: foto’s bekijken, tekst/interesse berichten sturen en reageren op berichten, Foto’s plaatsen, profielen bekijken via zoekfunctie, toegang tot de chatbox en hoog in de zoekresultaten verschijnen. Second Love biedt verder geen persoonlijkheidstest aan of een mobiele app. Zo’n app zien de meeste mensen als te risicovol om toch betrapt te worden.

Kosten

Om gebruik te maken van Second Love hoef je niet direct te betalen. Dat is een prettige gedachte als je de datingsite eerst wilt uitproberen om te kijken of het wat voor jou is. Daarentegen heb je toegang tot beperkte mogelijkheden en kan je niet veel meer dan een profiel aanmaken met een paar foto’s. Het blijft hooguit bij het zien van een paar profielen van andere leden. Wanneer je gebruik wilt maken van meer mogelijkheden, zoals het sturen van berichten, dan is het betaald lidmaatschap interessanter. Met een betaald lidmaatschap betaal je per maand, per kwartaal of per halfjaar een bedrag. Second Love is niet de goedkoopste datingsite die er bestaat. Daarom is het goed om van te voren te besluiten of je veel gebruik gaat maken van deze datingsite. Anders betaal je straks een bedrag per maand, terwijl je er nauwelijks iets mee doet.

Eindoordeel

Second Love is een populaire datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een affaire of met iemand willen vreemdgaan. Je maakt simpel een gratis profiel aan, maar waarschijnlijk levert een gratis account je niet veel op. Om alles uit het account te halen is een betaald lidmaatschap de beste optie. Daarentegen betaal je wel een redelijke prijs, maar dan zijn er ook meer functionaliteiten.

Second Love in de media

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van Second Love gehoord. Als datingsite waren zij de eerste op Nederlandse bodem die op televisie en radio adverteerde met hun diensten. Omdat de diensten voornamelijk bedoeld zijn voor het aansporen van affaires en vreemdgaan, heeft dit voor nogal wat commotie gezorgd in Nederland. Inmiddels is de datingsite bekend en wordt het door velen gebruikt. Ondanks de opschudding is er wel vraag naar zulke diensten en daar speelt Second Love sterk op in.

Inschrijven bij Second Love

Bij Second Love maak je gratis een account aan of kies je voor een betaald lidmaatschap. Een gratis lidmaatschap geeft je beperkte mogelijkheden en het blijkt dat je niet erg veel kan met een gratis account. Je hebt alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de meest simpele opties en je kan geen berichten sturen. Een bericht sturen is natuurlijk wel zo leuk! Daarom heb je ook de optie om een premium lidmaatschap af te sluiten voor een aantal maanden.

Uitschrijven bij Second Love

Je kan je op verschillende manieren uit laten schrijven bij Second Love. Als je een betaald lidmaatschap hebt, wordt deze stopgezet als de termijn is afgelopen. Dit geldt alleen niet als je met creditcard hebt betaald. In dat geval moet je je automatische verlenging zelf stopzetten. Er bestaat op de website van Second Love geen knop om je zelf uit te schrijven. Om dit succesvol te doen, moet je een bericht sturen naar de klantenservice met het verzoek tot uitschrijven. Onderaan de website vind je de contactgegevens van het klantenservice team. Het duurt wel even voordat je definitief bent uitgeschreven. Houdt ook je ogen open voor de bevestigingsmail: als je deze niet ontvangt ben je namelijk nog niet uitgeschreven en zal je opnieuw een mail moeten sturen.