• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Datingsites voor hoger opgeleiden

Ben jij hoogopgeleid en op zoek naar een serieuze relatie met iemand die net als jij ambitieus, succesvol en hoogopgeleid is? Voor jou draait het niet alleen om het uiterlijk, jij vindt het ook belangrijk hoe iemand in elkaar zit. Daarnaast moet je natuurlijk een goed gesprek op een beetje niveau kunnen voeren. Dat wordt uiteraard niet alleen bepaald door het opleidingsniveau. Toch zien we dat hoogopgeleiden veel sneller een match vinden op een datingsite speciaal voor hoogopgeleiden. Op deze pagina lees je wat de beste datingsites voor hoger opgeleiden zijn.

Wat is de beste datingsite voor hoger opgeleiden?

Je wilt je aanmelden bij een datingsite voor hoogopgeleiden maar je moet nog een keuze maken tussen de verschillende sites. Wij zetten de beste datingsites voor hoger opgeleiden voor je op een rijtje:

EliteDating

EliteDating is een van de grootste datingsites voor hoger opgeleiden. EliteDating heeft een uitgebreide persoonlijkheidstest waarmee ze je matchen aan singles die volgens het algoritme het best bij je passen. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan naar een match.

Bekijk onze review van EliteDating

Gratis profiel aanmaken

Parship

Parship is een andere heel bekende datingsites voor hoogopgeleiden, misschien ken je ze wel van de tv of radioreclame. Parship richt zich volledig op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De meeste singles op Parship zijn ouder dan 30 jaar.

Bekijk onze review van Parship

Gratis profiel aanmaken

e-Matching

e-Matching staat al jaren bekend als een van de grootste datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland en België. e-Matching is opgericht in 1998 en daarmee de oudste datingsites voor hoogopgeleiden. Het fijne aan e-Matching is dat je ook met een gratis profiel kunt reageren op berichten.

Bekijk onze review van e-Matching

Gratis profiel aanmaken

Match4Me

Match4Me is een andere zeer goede en vooral grote datingsite die zich specifiek op hoogopgeleiden richt. De site is in 2002 opgericht en er worden ieder jaar ongeveer 300.000 berichten verstuurd. Match4Me controleert handmatig elk profiel bij aanmelding, je vindt er dus zeker geen nepprofielen.

Bekijk onze review van Match4Me

Gratis profiel aanmaken

EliteDating

4.9/5.0

EliteDating is een van de grootste datingsites voor hoger opgeleiden. EliteDating heeft een uitgebreide persoonlijkheidstest waarmee ze je matchen aan singles die volgens het algoritme het best bij je passen. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan naar een match.

Waarom een datingsite voor hoger opgeleiden?

Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg met je werk en sociale leven maar toch wil je graag een partner. Nu kun je je natuurlijk aanmelden op een algemene datingsite om vervolgens door duizenden profielen te speuren naar die ene persoon die aan al jouw verwachtingen en eisen voldoet. Óf je meld je meteen aan op een datingsite voor hoogopgeleiden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat relaties tussen mensen die ongeveer hetzelfde opleidingsniveau hebben, langer en beter standhouden. Dit heeft natuurlijk niet alleen met het opleidingsniveau te maken. Ambitie, doelen, visie op het leven, interesses en persoonlijke drive zijn allemaal factoren die hierin meespelen. Op een datingsite voor hoogopgeleiden is de kans dus een stuk groter dat je een potentiële match vindt, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het doorzoeken van alle profielen.

Wanneer ben je welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden?

Met hoger opgeleiden bedoelen we in Nederland mensen die een HBO- of WO-opleiding succesvol hebben afgerond. Je bent dus in principe welkom op een datingsite voor hoogopgeleiden als je een HBO- of WO-diploma op zak hebt. In Nederland was in 2017 ruim 37% van de mensen tussen de 25 en 65 jaar hoogopgeleid en dat aandeel stijgt. Vooral in de grote steden zien we dat het aantal hoogopgeleiden in rap tempo toeneemt. We mogen dus aannemen dat deze datingsites in de toekomst nog populairder gaan worden dan ze nu al zijn.

Hoe zorgen datingsites voor hoger opgeleiden ervoor dat lager opgeleiden zich niet aanmelden?

Datingsites voor hoogopgeleiden kunnen niet controleren of iemand daadwerkelijk een HBO- of WO-Diploma heeft. Ze kunnen dus ook niet vaststellen of iemand die zich aanmeldt, ook daadwerkelijk hoogopgeleid is. Maar omdat vrijwel alle singles op datingsites voor hoogopgeleiden, op zoek zijn naar andere hoogopgeleiden, hebben lager opgeleide mensen veel minder succes op deze datingsites. Daarom is het aandeel lager opgeleiden op datingsites voor hoogopgeleiden enorm laag. Niet-hoogopgeleiden hebben vaak meer succes op algemene datingsites.