• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Algemene datingsites

Er zijn tegenwoordig tientallen datingsites die zich richten op een specifieke doelgroep. Heb jij nog niet een specifiek idee van waar een potentiele partner aan moet voldoen of wil je je liever aanmelden bij een datingsite met meer leden? Dan kun je beter kiezen voor een algemene datingsite. Op algemene datingsites is iedereen welkom, ongeacht leeftijd, geslacht, opleidingsniveau of andere persoonlijke kenmerken. Het grote voordeel van algemene datingsites is dat ze over het algemeen veel meer leden hebben. De vijver met singles waar je uit kunt vissen is dus ook vele malen groter dan bij een datingsite die gericht is op een specifieke doelgroep.

De beste algemene datingsites

Nu je hebt besloten dat een algemene datingsite het best bij jou past, moet je een keuze maken tussen de verschillende algemene datingsites. We hebben daarom de beste algemene datingsites voor je op een rijtje gezet:

Lexa

Lexa is al jaren een van de bekendste en populairste algemene datingsites van Nederland. Met bijna 1 miljoen actieve leden in Nederland is de kans groot dat er een geschikte match voor jou tussen zit.

Bekijk onze review van Lexa

Gratis profiel aanmaken

Relatieplanet

Samen met Lexa is Relatieplanet waarschijnlijk de bekendste algemene datingsite van Nederland en België. Met ruim 250 nieuwe leden per dag is de kans erg groot dat er een potentiële match voor jou tussen bij zit. Vind je jouw match vandaag niet? Probeer het morgen nog eens.

Bekijk onze review van Relatieplanet

Gratis profiel aanmaken

Pepper

Hoewel Pepper een algemene datingsite is, pakken ze het net wat anders aan, bij Pepper ligt de nadruk namelijk op foto’s. Je krijgt zo in een oogopslag een goed beeld van iemands persoonlijkheid en uiterlijk.

Bekijk onze review van Pepper

Gratis profiel aanmaken

Welke algemene datingsite moet ik kiezen

Het kiezen van een algemene datingsite kan een stuk lastiger zijn dan het lijkt. Er zijn er namelijk best veel en de verschillen tussen de populaire algemene datingsites zijn vrij klein. Toch kun je op een paar dingen letten als je de datingsites met elkaar vergelijkt:

  • Heeft de datingsite alle functionaliteiten waar je naar op zoek bent?
  • Hoe populair is de datingsite?
  • Wat zijn de kosten van de datingsite?

Uiteindelijk gaat het erom dat je zelf een goed gevoel krijgt van de datingsite. Om een beter beeld te krijgen van de datingsites en ze beter te kunnen vergelijken, kun je eventueel op meerdere datingsites een profiel aanmaken. De meeste algemene datingsites bieden namelijk de mogelijkheid om een gratis profiel aan te maken. Dit geeft je een redelijk goed beeld van de datingsite.

Algemene datingsites vergelijken

Daisycon tool

De voordelen van een algemene datingsite

Kiezen voor een algemene datingsite heeft een paar voordelen ten opzichte van een datingsite met een specifieke doelgroep:

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke huidskleur je hebt, wat je interesses zijn of wat voor werk je doet, op een algemene datingsite is iedereen welkom. Zeker als je niet precies wat je zoekt in een potentiële partner, komt dit goed uit. Op een datingsite met een specifieke doelgroep, ontmoet je alleen maar mensen met een bepaalde interesse of ander kenmerk. Het delen van dezelfde interesse hoeft echter helemaal geen garantie te zijn voor een romantische connectie.

Veel (nieuwe) leden

Het allergrootste voordeel van een algemene datingsite is dat ze enorm veel single leden hebben. Daarnaast krijgen ze vanwege hun grote bekendheid en populariteit ook dagelijks veel nieuwe aanmeldingen. Op een algemene datingsite heb je dus de grootste kans om een match te vinden.

Uitgebreide functionaliteiten

Dankzij de grote ledenaantallen hebben algemene datingsites ook vaak het grootste budget om te investeren in de ontwikkeling van hun website. Daardoor hebben ze vaak net iets uitgebreidere functionaliteiten dan datingsites met minder leden en werken ze over het algemeen net iets fijner. Zo hebben de meeste algemene datingsites bijvoorbeeld een eigen app zodat je altijd en overal je berichtjes kunt bekijken en beantwoorden. Daarnaast hebben ze vaak een algoritme gebouwd dat op basis van jouw wensen en eisen voor jou op zoek gaat naar de beste match.

De nadelen van een algemene datingsite

Er kleven weinig tot geen nadelen aan algemene datingsites. Het enige nadeel zou het overweldigende aantal singles kunnen zijn, als je dat al als nadeel kunt bestempelen. Het kan dus zo zijn dat je even bezig bent voordat je iemand tegenkomt die je beter zou willen leren kennen.

Kosten van een algemene datingsite

Op de meeste algemene datingsites kun je gratis een profiel aanmaken. Je kunt je profieltekst alvast schrijven en foto’s uploaden. Vaak kun je ook al de profielen van andere singles bekijken, je krijgt echter meestal een beperkt deel van het profiel te zien. Bijvoorbeeld een kleine foto en een ingekorte profieltekst. Dit is dus de perfecte manier om te zien of het aanbod aan singles goed is en of de datingsite bij jou past qua functionaliteiten en uitstraling.

Als je echt in contact wilt komen met andere singles door een bericht te sturen of een chat te starten, moet je meestal een betaald lidmaatschap hebben. De meeste algemene datingsites kosten nog geen € 20,- per maand. Vaak is het maandbedrag lager als je een lidmaatschap voor een langere periode afsluit.

Betrouwbaarheid van algemene datingssites

Je hoort wel eens in de media dat er datingsites zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van nepprofielen of chatbots. Daarbij worden er berichten gestuurd naar een profiel dat wordt beheerd door soms wel tientallen vrouwen of zelfs een computer met als doel zo veel mogelijk geld te verdienen in zo kort mogelijke tijd. Dat soort datingsites zullen wij nooit op onze website vermelden.

De meeste algemene datingsites verdienen hun geld door de lidmaatschappen die betaald worden door de leden. Ze kunnen het zich dus niet veroorloven om negatief in de media te komen vanwege frauduleuze praktijken. Je kunt de populairste en bekendste algemene datingsites volledig vertrouwen. Sommige hebben zelfs het Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Thuiswinkel Waarborg is een algemeen keurmerk voor webshops in Nederland en stelt zeer strenge eisen aan de websites die het keurmerk mogen voeren. Het Keurmerk Veilig Daten is speciaal voor datingsites opgericht en stelt nog strengere eisen aan haar leden dan Thuiswinkel Waarborg.

Wanneer kies je voor een datingsite met een specifieke doelgroep?

We raden je aan om te kiezen voor een populaire algemene datingsite tenzij je nu al weet dat er een bepaalde kenmerkende factor is waar je naar op zoek bent. Er zijn talloze datingsites die specifiek gericht zijn op een geloof, interesse, geaardheid of relationele status. Als je dus een vrij specifiek idee hebt van wat je zoekt in een partner, kun je misschien beter kijken op een datingsite met een specifieke doelgroep. Houd er wel rekening mee dat deze datingsites vaak wat minder leden dan de algemene datingsites. Er zijn datingsite die gericht zijn op: