• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Veelgestelde vragen

Is online dating nog helemaal nieuw voor je? Maak je geen zorgen, wij de antwoorden op al je mogelijke vragen. Online daten hoort leuk te zijn, je leert veel nieuwe mensen kennen in de hoop dat er een mogelijk match tussen zit. Toch is het voor veel mensen ook een beetje eng en onwennig. Daarom hebben we de veelgestelde vragen voor je verzameld en beantwoord, van het kiezen van de beste datingsite tot het registreren, flirten, chatten en het uiteindelijk vinden van jouw match.

Waarom moet ik mij registreren?

Daten is niet makkelijk in onze moderne samenleving, onder andere door tijdgebrek. Daarom zijn de laatste jaren datingsites zo ontzettend populair geworden. Je kunt jouw perfecte match vinden zonder daar heel veel tijd en energie in te hoeven steken. Datingsites hebben het mogelijk gemaakt om veel verschillende mensen in zeer korte tijd te ontmoeten.

Het registreren op een datingsite is een manier om de kwaliteit van de profielen te kunnen garanderen. Stel je eens voor hoe gemakkelijk het zou zijn om een nepprofiel aan te maken als je je niet hoeft te registreren, te verifiëren en wat tijd moet besteden aan het opbouwen van je profiel. Dat is ook precies de reden waarom je adviseren voor een datingsite te kiezen waar je voor moet betalen.

Het registratieproces lijkt misschien een saaie taak maar de beste datingsites hebben een gestroomlijnd registratieproces waardoor het nog geen 5 minuten hoeft te duren. Het registreren voor een datingsite is in de meeste gevallen gratis. Sommige datingsites zullen je tijdens de registratie verplichten om een vragenlijst in te vullen. Hiermee wil de datingsite meer over je te weten komen en waar je naar op zoek bent. Ze gebruiken deze vragenlijst om een geschikte date voor je te vinden.

Hoe laat ik mijn profiel opvallen?

Er zijn alleen al in Nederland honderdduizenden mensen actief op datingsites. Om jouw perfecte match te vinden moet je dus opvallen. Hoe beter je begrijpt hoe online dating werkt, hoe beter je je kunt onderscheiden van alle anderen. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen voordat je lukraak mensen gaat aanschrijven. Neem de tijd om je profiel te maken, denk na over wie je bent en over hoe je wilt dat andere mensen je leren kennen. Je kunt de volgende tips gebruiken bij het aanmaken van je profiel:

  • Besteed veel tijd en aandacht aan je profiel
  • Gebruik recente foto’s die laten zien wie je echt bent
  • Schrijf een beknopte en nauwkeurige beschrijving van jezelf
  • Wees altijd eerlijk

Zijn alle datingsites veilig en betrouwbaar?

Hier kunnen we kort en bondig over zijn: nee. Zeker niet alle datingsites op het internet zijn veilig en te vertrouwen. Er zijn genoeg datingsites te vinden met nepprofielen of datingsites die proberen je creditcard gegevens te achterhalen.

De websites die je op Online Datingwijzer vindt, hebben wij uitvoerig getest en kun je wel vertrouwen.

Waarom moet ik betalen voor datingsites?

Hoewel er veel gratis datingsites te vinden zijn, is het belangrijk om de verschillen tussen gratis en betaalde datingsites te kennen om de beste keuze te kunnen maken. Datingsites met betaalde lidmaatschappen bieden meestal de mogelijkheid om je gratis te registreren zodat je de site kunt proberen voordat je overstapt op een betaald lidmaatschap. Met een gratis lidmaatschap kun je meestal slechts van een beperkt aantal functionaliteiten gebruik maken. Datingsites met betaalde lidmaatschappen trekken over het algemeen serieuzere mensen aan, de kans op het vinden van een echte match is dus aanzienlijk groter.

Kan ik bij meerdere datingsites tegelijkertijd ingeschreven staan?

Er is geen limiet aan het aantal datingsites waar je je kunt registreren. In theorie kun je je inschrijven voor elke datingsite van Nederland en België. Je zou denken dat je hier je kansen mee spreidt. Toch adviseren we om 1 datingsite te kiezen en je daarop te focussen. Het kan namelijk erg onoverzichtelijk worden als je de inbox van 10 verschillende websites in de gaten moet houden.

Als je nog niet weet welke datingsite het best bij jou past, kun je je wel registreren bij meerdere datingsites. Maak overal een gratis profiel aan om te kijken of de website en mede-gebruikers aansluiten op wat jij zoekt.