• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
 • Alle datingsites van Nederland en België getest

Pepper – informatie, kosten, review en ervaringen

Pepper is geen doorsnee datingsite, ze doen het net even anders dan de meeste datingssites. Pepper is voor alle singles die van hun online datingavontuur graag een succes willen maken. Veilig daten is belangrijk daarom woorden alle profielen dagelijks gecontroleerd op echtheid Het is geen gratis datingsite alhoewel je wel gratis kunt snuffelen aan de voordelen van Pepper en natuurlijk ook aan de deelnemers. Zie je tijdens het snuffelen een persoonlijk moodboard van iemand die je echt leuk vindt? Dan kun je altijd besluiten om toch een full membership af te sluiten.

Voor wie is Pepper geschikt?

Het is een ideale datingsite voor alle singles die graag veilig willen daten. Veiligheid staat hier namelijk hoog in het vaandel, mede daarom worden alle profielen dagelijks gecontroleerd. Daarnaast heeft Pepper geen uitgebreide zoekfunctie zodat je voor buitenstaander makkelijker anoniem kunt blijven. Jouw gegevens worden hierbij altijd vertrouwelijk behandeld. Op dit moment is 80% van de Pepperleden tussen de 25 en 45 jaar en ze zijn bijna allemaal nieuwsgierig en ondernemend genoeg om te zorgen dat hun online dating avontuur een succes wordt.

Hoe werkt Pepper

Bij Pepper staat het beeld centraal en dat werkt. Visuele indrukken doen nu eenmaal meer dan woorden. Met beeld kun je laten zien wie je bent en je kunt ook gelijk zien wat je te wachten staat. Ze werken vooral met een persoonlijke collage wat een soort van prikbord is met foto’s van de persoon waar het om gaat en foto’s van zijn of haar interesses. Alles komt voorbij, zelfs filmpjes en muziekfragmenten. Hierdoor krijg je een goed beeld van iemand. Natuurlijk krijg je ook alle standaard informatie te zien, zoals leeftijd, lengte, beroep en ga zo maar door. De antwoorden op leuke vragen laten ook eigenschappen zien die iemand normaal gesproken misschien niet zo snel zou vermelden. Een persoonlijkheidstest aan je profiel toevoegen kan ook, ook dit helpt om de juiste match te vinden. Pepper is een datingsite die mede door deze informatie je een overzicht kan bieden van de personen die een uitstekende match zouden kunnen zijn.

Pepper persoonlijkheidstest

Met de persoonlijkheidstest kun je jouw profiel compleet maken. Hierin kun je bijvoorbeeld aangeven hoe jij denkt over bepaalde zaken, zoals cultuur, familie, politiek of vriendschap. Als je de test hebt ingevuld, komt er onder je profiel een uitslag van deze test te staan. Dit verhaal kun je eventueel nog zelf aanpassen.

Pepper app

Ook al maakt deze datingsite veel gebruik van het visuele beeld, ze beseffen heel goed dat de gebruikers ook behoefte hebben aan profielen met meer diepgang. Alleen het uiterlijk bekijken is niet voldoende. Singles willen het liefste de ideale date vinden, de dat betekent een combinatie van een uiterlijk wat aanspreekt en prettige eigenschappen. De app van Pepper leent zich hier uitstekend voor omdat je hier kennis kunt maken met de profielen van matches en ook gelijk kunt zien waar ze van houden. Ook je eigen profiel kun je op een creatieve manier tonen. De app heeft handige functies. Je kunt hier eenvoudig swipen door de profielen van en anderen en je krijgt gelijk de actuele matches zien. Daarnaast krijg je onmiddellijk een melding als je een bericht hebt of een like. Bij een chat zie je ook gelijk de foto’s en video’s. In de app kun je ook aan je moodboard sleutelen. De app is er zowel voor iOS als voor Android.

Kosten Pepper

Met een gratis account kun je al heel veel doen, alleen met een betaalde versie heb je toch net even dat stukje extra wat een date zoeken nog leuker maakt. Je kunt bij Pepper kiezen uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is 8,50 per maand voor één jaar en er is bijvoorbeeld een pakket voor 25 euro voor een per maand. Als je voor een betaalde versie kiest, heb je meer voordelen en kun je meer op de datingsite. Je kunt bijvoorbeeld ook berichten naar singles sturen of met ze chatten. Je kunt de berichten van de ander ook lezen. Ook de zoekfunctie is uitgebreider bij een betaalde versie van deze datingsite. Soms zijn er speciale acties waardoor je voor een voordeliger tarief kunt instappen in de betaalde versie. De betaalmogelijkheden zijn: iDEAL, Paypal, creditcard of MisterCash.

Gratis profiel op Pepper

Je kunt ook een gratis en interactief profiel aanmaken. Je foto’s en filmpjes plaatsen op een persoonlijk moodboard en jezelf zo op een leuke manier laten zien. Je kunt tevens de persoonlijkheidstest invullen waardoor eventuele matches nog een beter beeld van je krijgen. Diegene die bij jou matchen kun je gratis bekijken en deze personen eventueel liken. Personen kunnen jou ook liken. Vind je een bepaalde persoon wel heel erg leuk, dan kun je beter een lidmaatschap nemen want dan kun je elkaar echt beter leren kennen. Met een gratis profiel kun je ook in een bepaalde mate zoeken naar profielen.

Review van Pepper

Deze datingsite heeft een vernieuwende uitstraling, lekker jong en fris en echt iets van deze tijd. De site is opgezet door vijf ervaren daters en zij hebben al hun kennis en ervaring gebruikt om een ultieme datingsite te ontwikkelen. Het is ze gelukt om zich te onderscheiden van andere datingsites, alleen al door de originele en persoonlijke profielen. Het is al een lust voor het oog om naar al die leuke moodboards te kijken. De profielgegevens van de eventuele matches zijn duidelijk en overzichtelijk en het is eenvoudig om op de profielen te reageren. Dit kun je wel alleen met een lidmaatschap doen.
De datingsite is netjes en ook zeer gebruiksvriendelijk. Heb je vragen dan kun je tot 23.00 uur terecht bij de klantenservice.

Populariteit

De populariteit van deze datingsite neemt ieder jaar toe. Mensen vinden de gebruiksvriendelijke site prettig en ook het visuele aspect slaat erg aan. Daarbij is het voor veel mensen een prettig idee dat ze veilig kunnen daten en dat de accounts regelmatig gecheckt worden.

Gebruiksgemak

Veiligheid en gebruikersgemak staat bij Pepper voorop. Het geheel is overzichtelijk en eenvoudig te personaliseren. Daarnaast heeft de site bijvoorbeeld een ‘Just Coffee’ knop waarmee je snel een date kunt regelen. Ze geven ook tips, bijvoorbeeld voor veilig daten of als het gaat om suggesties voor een plek om af te spreken met de date. Ook de app werkt zeer eenvoudig.

Functionaliteiten

Pepper heeft veel overeenkomsten met de social media apps. Je kunt bijvoorbeeld iets ‘liken’ of een leuk commentaar geven bij een foto. Daarnaast kun je ook nog chatten met andere leuke single jongeren die je via de site leert kennen. Je kunt ook je eigen profiel iedere keer weer ‘oppimpen’ met leuke filmpjes, foto’s of muziekfragmenten. Daarbij kun je eenvoudig zien met wie je een match hebt. De handige app zorgt dat je altijd en overal up-to-date bent als het gaat om eventuele toekomstige dates.

Kosten

Je kunt bij Pepper kiezen uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is 8,50 per maand voor één jaar lidmaatschap. Neem je een lidmaatschap van een maand, dan betaal je in één keer 25 euro. Je kunt ook voor een betaalde versie van drie maanden kiezen, dit is 15 euro per maand. Ook dit bedrag betaal je in één keer, dus in één keer 45 euro. Voor zes maanden lidmaatschap is het bedrag 9,95 per maand wat ook in één keer moet worden voldaan. De prijzen zijn inclusief btw.

Eindoordeel

Pepper is dus meer dan alleen een datingsite. Het is meer een community waar het belang van een passende en veilig date hoog in het vaandel staat. De leuke bijkomstigheid is het gebruikersgemak en de originele manier van profileren op de datingsite. Dit maakt het zoeken naar een date een stuk leuker. Het risico dat je hier met een nep-account te maken hebt is een stuk kleiner, daarvoor is de controle te groot. Ook de tips over veilig en bewust daten en andere onderwerpen maken de datingsite Pepper leuk. De mobiele apllicatie van de datingsite is een handige aanvulling en ook de klantenservice is prettig. Het enige wat misschien jammer is, is dat je met een gratis account niet alle profielen op de datingsite kunt bekijken.

Inschrijven bij Pepper

Het inschrijven bij Pepper gaat zeer eenvoudig. Een profiel aanmaken is gratis en het is binnen 10 minuten gebeurd. Om je in te schrijven ga je naar de website van Pepper en volg je de onderstaande stappen:

 • Kies voor ‘meld je nu gratis aan’
 • Vul je voornaam en je email adres in
 • Klik op gratis proberen
 • Kies zorgvuldig voor een veilig wachtwoord en herhaal dit wachtwoord
 • Klik weer op gratis proberen
 • Klik op begin
 • Kies voor het betreffende geslacht en vul je geboortedatum in
 • Vul in of je in Nederland of in België woont
 • Vul je postcode in
 • Wat is je beroep en je opleidingsniveau?
 • Hoe lang ben je?
 • Ben je een roker of niet?
 • Heb je kinderen? Of heb je een kinderwens?
 • Voor de laatste vraag kun je kiezen uit ja, nee of misschien.
 • Wat zijn je voorkeuren voor een partner?
 • Upload vijf foto’s waaraan een ander kan zien wat je leuk vindt en wie je bent.
 • Wacht op de activatiemail van Pepper om je account te activeren.
 • Stel een minimale en maximale leeftijd en afstand in die je graag bij je date zou zien.

Je bent klaar en nu kun je de profielen gaan bekijken en wie weet is er al snel een match. Zie je er wat tussen? Wordt dan lid om contact te leggen door een bericht te sturen.

Uitschrijven bij Pepper

Het kan natuurlijk zijn dat je snel een match hebt en dat je weer uit wilt schrijven bij de datingsites. Zet altijd je abonnement stop als je geen interesse meer hebt, dit om te voorkomen dat het niet automatisch verlengd wordt. Dit doe je door middel van de volgende stappen op de datingsite van Pepper:

 • Klik op de drie horizontale streepjes rechtsboven op de website.
 • Ga naar ‘mijn instellingen’
 • Klik op je account en vul je wachtwoord in bij verwijderen account.
 • Klik dan op account verwijderen.
 • Kies bij de vraag waarom je jouw account wilt verwijderen op: ja, ik weet het zeker.

Als je account is verwijderd, krijg je ook geen e-mails meer van deze datingsite.

Veilig daten bij Pepper

Veiligheid is belangrijk voor de ontwikkelaars van Pepper. Daarom worden alle profielen handmatig gecontroleerd voordat ze online komen. Ook de profielteksten en foto’s op de datingsite worden dagelijks gecontroleerd. Niet iedereen kan ook zomaar jouw profiel bekijken en met je persoonlijke gegevens wordt zorgvuldig omgesprongen. Daarnaast geeft Pepper regelmatig tips om je te leren zo veilig mogelijk te daten. Met deze tips in je achterhoofd ga je een stuk geruster op een date.

Keurmerk Veilig Daten

Samen met nog acht andere datingsites en de consumentbond heeft Pepper het nieuwe keurmerk Veilig Daten gelanceerd. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen moeten de datingsites voldoen aan een aantal regels:

Veiligheid

Een fel beleid tegen oplichting en ook verdere maatregelen nemen tegen oplichters.

Transparantie

De prijzen van het lidmaatschap moeten transparant zijn en het moet een eerlijke prijs zijn.

Klantvriendelijkheid

De voorwaarden moeten klantvriendelijk zijn en de datingsite moet goed bereikbaar zijn als er problemen of klachten zijn.

Dit zijn de drie kernwaarden met enige voorwaarden waar de site belang aan moet hechten om het keurmerk Veilig Daten te krijgen.

Thuiswinkel Waarborg

Pepper werd voor het eerst gecertificeerd voor het keurmerk Certificaat Thuiswinkel Waarborg op 10 maart 2014. Sindsdien voeren zij met trots deze certificering. Het betekent namelijk dat de voorwaarden die gehanteerd worden en de werkwijze in overeenstemming is met de Nederlandse wet- en regelgeving. Ieder jaar wordt de datingsite opnieuw beoordeeld.
In 2017 heeft Pepper ook de Shopping Award in de categorie datingsites gewonnen. Deze prijs hebben ze mede te danken aan de redelijk unieke manier waarop zij de singles proberen te matchen.