• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

EliteDating – informatie, kosten, review en ervaringen

EliteDating is niet zomaar een datingsite zoals er vele zijn dat is duidelijk. Wat ze speciaal maakt is dat ze zich vooral richten op hoger opgeleiden en dit is niet gelogen want maar liefst 70% van alle profielen op de site zijn hoogopgeleid. Daarnaast is de datingsite één van de grootste datingsites ter wereld. Ze zijn actief in maar liefst zesentwintig landen! Wekelijks komen er tweeduizend vijfhonderd nieuwe leden bij, keuze genoeg dus.
De juiste match vinden, vinden ze bij EliteDating zeer belangrijk en daar wordt gebruik gemaakt van het matchmaking-systeem. Mocht je er nog nooit over gehoord hebben dan leggen we het graag kort voor je uit. Tijdens het aanmaken van een nieuw profiel op deze datingstite krijg je een hele resem vragen, niet enkel de standaard vragen over leeftijd en geslacht, maar ook wat je belangrijk vind in het leven, waar je blij van wordt en welke persoonlijke eigenschappen je bezit en je toekomstige partner zou moeten hebben. Zo moet je bijvoorbeeld aangeven welk seizoen je het leukst vind en een keuze maken tussen twee afbeeldingen ( de één zeer kleurrijk en de ander zwart-wit en minimalistisch). Een hele boterham de eerste keer maar je bent er zo van af en vanaf dan ben je zeker dat alleen maar gaat krijgen die echt bij je passen.

Voor wie is EliteDating geschikt?

Nu je weet wat EliteDating zo speciaal maakt blijft er natuurlijk de vraag of jij in het plaatje past. Want waar staat het woord Elite voor? Moet je een chirurg met een privé jet zijn? Of misschien een penthouse ergens in New York hebben? Neen! De minimumleeftijd van achttien jaar is de enige vereiste om je in te schrijven op de datingsite. Dit wil niet zeggen dat je, mocht je geen diploma bezitten en een minimumloon hebben, er geen match gaat vinden maar de nadruk wordt wel gelegd op mensen met een hoger diploma die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Kosten EliteDating

Sommige datingsites zijn gratis, bij andere moet je dan weer betalen om toegang te hebben tot de database. EliteDating biedt beide keuze mogelijkheden aan. Dat je bij een betalend abonnement meer opties zal hebben is uiteraard logisch, maar hey voor kwaliteit moet je betalen en daar is niks mis mee toch? Het gratis basis lidmaatschap bespreken we straks, eerst gaan we het hebben over de Premium.
Wil je geen jaar ‘vast' zitten met een abonnement bij een datingsite? Geen probleem! Je kunt rustig starten met drie maanden premiumlidmaatschap, kiezen om zes maanden lid te zijn of om helemaal zeker te zijn en niks te overhaasten heb je nog de mogelijkheid om voor twaalf maanden lidmaatschap te kiezen. Zo heb je keuze uit Premium Basic, Premium Comfort of Premium Classic. Hieronder lees je wat de verschillende lidmaatschappen inhouden, dit zal je helpen om een keuze te maken die het beste bij jou past.

Premium Basic
Voor 54.90 per maand en dit gedurende drie maanden, kun je onbegrensd communiceren en alle persoonlijkheidsprofielen gedetailleerd bekijken.

Premium Comfort
Voor 39,90 per maand en voor een periode van zes maanden heb je meer opties dan bij de Premium Basic. Je kunt bij dit lidmaatschap eveneens onbegrensd communiceren en alle persoonlijkheidsprofielen gedetailleerd bekijken, maar er is nog meer! Zo kun je alle foto's bekijken, profielbezoekers bekijken (handig, want stel dat daar een match voor jou tussenzit) en heb je leesbevestiging voor berichten.

Premium Classic
Deze mogelijkheid is de langstlopende keuzemogelijkheid op deze datingsite met twaalf maanden lidmaatschap maar wel de goedkoopste. Zo betaal je voor een periode van twaalf maanden 24,90 per maand én geniet je van onbegrensd communiceren, alle persoonlijkheidsprofielen gedetailleerd bekijken, alle foto's bekijken, profielbezoekers bekijken en heb je leesbevestiging voor berichten.

De keuze is uiteraard aan jou maar als we het op jaarbasis uitrekenen dan betaal je voor de Premium Basic 658,80 , voor Premium Comfort 478,80 en maar 298,80 voor de Premium Classic.

Betalen kun je met een kredietkaart type Mastercard en VISA, via Mr. Cash en Paypal. Belangrijk om te weten is dat het bedrag in één keer afgeschreven wordt.

Gratis profiel op EliteDating

Zoals eerder gezegd biedt deze datingsite ook een gratis basis ‘lidmaatschap' aan. Deze vorm van lidmaatschap is handig in het begin als je de site nog niet kent en het eerst wilt verkennen alvorens je kredietkaart boven te halen. De opties zijn hier wel zeer beperkt maar om te starten net genoeg.

Gratis basis lidmaatschap

Je krijgt een beknopt persoonlijkheidsprofiel te zien bij de partnervoorstellen, je kunt likes en glimlachen versturen en foto's toevoegen. En hier houdt het dus ook op. Onbegrensd communiceren, foto's bekijken, profielbezoekers bekijken en gebruik van de app zit er niet in.

EliteDating app

Voor bijna elke website en datingsite bestaat er gelukkig ook een app, zo ook bij EliteDating. Aangezien veel leden van de datingsite mensen zijn met een druk leven, is er nu de handige EliteDating app! Je hebt immers niet altijd je laptop bij de hand toch? Daten was nog nooit zo toegankelijk en makkelijk!

Review van EliteDating

Ik zou graag mijn persoonlijke erving met EliteDating met je delen. Aangezien ik al een poosje single ben heb ik na lang twijfelen besloten om me in te schrijven bij EliteDating een tijdje geleden. Je weet maar nooit dat ik net daar mijn wederhelft zou leren kennen.
De inschrijving duurde een klein kwartier want ik nam de tijd om het persoonlijkheidsprofiel zo juist mogelijk te hebben. Hierbij moet je goed nadenken wat voor jou echt belangrijk is in een relatie en hoe jij je toekomstige partner voor je ziet. Een best aparte vraag was bijvoorbeeld of de lengte van een partner belangrijk voor me is. Nou ja dus! Ze gaan echt op zoek naar een goede match voor jou! Na mijn inschrijving op de datingsite kreeg ik direct partnervoorstellen uit de regio. Aangezien ik in eerste instantie koos om me gratis in te schrijven en niet direct mijn kredietkaart erbij te nemen, had ik geen toegang tot de foto's. Persoonlijk vind ik een foto wel belangrijk! Wat ik wel kon inkijken waren de persoonlijke beschrijvingen en de antwoorden die de persoon had ingevuld bij een deel van de vragen. Wat me wel direct opviel en ik positief verrast over was, was het feit dat de mogelijke partners veel raakvlakken met me hebben.
Zoals ik eerder zei bekijk ik graag een foto van de persoon in kwestie dus besloot ik om voor een Premium lidmaatschap te gaan. Een lidmaatschap voor drie maanden om te beginnen leek me voldoende. Wat een verademing! Je krijgt direct alle foto's te zien, krijgt meer informatie te lezen en ik stuurde enkele berichtjes naar potentiële partners die me leuk leken.
Ondertussen heb ik drie dates gehad, drie heel leuke mensen uit mijn regio leren kennen en gelukkig zat er ook één bij met wie het mogelijk iets zou kunnen worden. Spannend afwachten nu! Ik heb er dus goed aan gedaan om me in te schrijven bij deze datingsite.

Populariteit

Door het feit dat EliteDating een serieuze datingsite is en één van de grootste spelers is op de online datingmarkt is, zijn er heel veel leden. Zo komen er elke week tweeduizend vijfhonderd nieuwe leden bij. Ook niet onbelangrijk is dat de verhouding tussen mannen en vrouwen ongeveer gelijk is. Het is dus zeker niet gelogen als we mogen stellen dat EliteDating heel populair is.

Gebruiksgemak

De datingsite is heel gebruiksvriendelijk en oogt heel hip. Bij het klikken op een partnervoorstel zie je door middel van icoontjes, zoals bijvoorbeeld een wereldbol (=afkomst), kinderwagen (=kinderwens) ook de antwoorden van de persoon erbij. Onder het tabblad ‘Persoonlijkheid' vindt je grafieken en begeleidende tekst over de persoon. De datingsite blijft niet hangen en de verschillende pagina's laden snel op.

Functionaliteiten

Het matchmaking-systeem van EliteDating is heel accuraat. Andere datingsites beweren ook aan matchmaking te doen maar het systeem van EliteDating steekt er met kop en schouders bovenuit!

Kosten

Als we vergelijken met een andere datingsite dan is EliteDating vrij kostelijk maar eerlijk is eerlijk, je krijgt er wel wat voor terug: een goedwerkende datingsite en app, grote database van mensen uit je regio en goede partnervoorstellen die echt aansluiten bij je wensen.

Eindoordeel

Groot voordeel van EliteDating is dat ze een grote speler zijn op de online datingmarkt, wat er dus voor zorgt dat ze veel leden (dertien miljoen!) en naambekendheid hebben. Ze zijn actief in zesentwintig landen waaronder Nederland, Duitsland, België, Italië en Spanje. Er werken driehonderd personeelsleden bij EliteDating, een serieuze datingsite dus! Door het matchmaking-systeem krijg je relevante partnervoorstellen en je wordt niet gedwongen om voor een betalend lidmaatschap te kiezen, je keuze ligt bij jou.

Inschrijven bij EliteDating

Een inschrijving op de datingsite is volledig gratis, je kunt later kiezen om eventueel over te stappen naar een Premium lidmaatschap. Na het bevestigen van je emailadres kun je overgaan op het beantwoorden van de vragen. Het samenstellen van je persoonlijkheidsprofiel duurt ongeveer een kwartier en daarna heb je direct toegang tot alle profielen en krijg je gelijk partnervoorstellen.

Uitschrijven bij EliteDating

Het uitschrijven bij deze datingsite is helemaal niet moeilijk. Heb je een gratis basis lidmaatschap dan kun je je profiel gewoon verwijderen door op persoonlijke gegevens te klikken in je profiel. Heb je een Premium lidmaatschap dan moet je dit via het contactformulier regelen op de datingsite. Hou rekening met een opzeggingstermijn van zeven dagen voor het einde van je lidmaatschap! Indien je niet tijdig uitschrijft, wordt je lidmaatschap stilzwijgend verlegd.

Veilig daten bij EliteDating

Veilig online daten vinden ze bij EliteDating zeer belangrijk. Zo gaan ze dagelijks na of de partnervoorstellen die je krijgt wel serieus zijn. Doch is enige voorzichtigheid niet overbodig. Je kunt makkelijk zelf controleren of de persoon serieus is. Let vooral op onrealistische gegevens, geef zelf geen persoonlijke informatie door, laat eventuele financiële verzoeken links liggen, laat je niet onder druk zetten om snel af te spreken met een onbekende, neem je tijd om de andere persoon te leren kennen en spreek af voor een date op een openbare plaats. Kom je toch een profiel tegen dat niet helemaal echt lijkt of waar je je niet goed bij voelt, geef dit dan door aan EliteDating.

Keurmerk Veilig Daten

Het keurmerk Veilig Daten toont aan dat een datingsite voldoet aan strenge voorwaarden. Zo spelen eerlijkheid en transparantie over de mogelijke lidmaatschappen een grote rol, net als een goede bereikbaarheid bij vragen of klachten, klantvriendelijke voorwaarden van de datingsite en een streng beleid tegen oplichting. Niet elke datingsite heeft dit keurmerk!

Thuiswinkel Waarborg

Het Thuiswinkel Waarborg is een belangenvereniging die zich inzet voor veilig en betrouwbaar online aankopen. Dit keurmerk toont aan dat je je op een veilige en betrouwbare website bevindt. Een website krijgt dit keurmerk alleen maar als ze voldoen aan een aantal strenge voorwaarden.