• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

50liefde – informatie, kosten, review en ervaringen

Een datingsite biedt veel voordelen. Zo kan je vanuit je huis of vanuit een andere vertrouwde omgeving op een veilige manier op zoek gaan naar een partner voor een nieuwe vriendschap of relatie. Datingsites bieden erg veel comfort. Zonder reistijden of reiskosten kan je op je eigen tempo aftasten of iemand bij je past alvorens je de volgende stap zet en eventueel een afspraakje regelt. De baten van deze sites spreken dus voor zich. Maar de manier van werken, het gebruikscomfort en vooral het bereikte publiek kan tussen datingsites onderling sterk verschillen. Kies daarom voor een platform waar je je goed voelt, en ga voor de datingsite die het best bij je past. Ben je een vijftigplusser? Dan is de datingsite 50liefde misschien wel iets voor jou.

50liefde, de datingsite speciaal voor vijftigplussers

Liefde en vriendschap kennen geen leeftijd. Ook vijftigplussers zijn erg actieve daters. Niet minder dan 37% van hen maakt occasioneel of zelfs frequent gebruik van een online datingsite. Steeds meer verkiezen vijftigplussers echter een datingsite die speciaal op hen is gericht. Dat hoeft niet te verbazen. De efficiëntie van het daten wordt erdoor bevorderd. 50liefde is één van de grotere datingsites die aan deze wens tegemoet komt. Deze site richt zich specifiek op vijftigplussers, en is bovendien vooral op zoek naar leden die een serieuze relatie verkiezen boven een snelle flirt. Wens je een levensgezel voor een lange relatie vol passie en vuur? Ben je eerder op zoek naar een platonische relatie met een partner waarmee je tal van activiteiten kan delen? Ben je ouder dan vijftig jaar? Dan is 50liefde misschien de datingsite die je zoekt.

50liefde gaat prat op een hoog slaagpercentage. 1 op 3 leden tussen 45 jaar en 65 jaar vindt een partner met behulp van deze datingsite. Dat is een indrukwekkend hoog percentage! Volgens de site is dit succes te wijten aan de focus op serieuze relaties en vriendschappen, aan een erg effectief matchingprincipe en aan de kwalitatieve persoonlijke begeleiding die aan de leden van de datingsite wordt aangeboden. Volgens 50liefde leidt deze aanpak tot een relatief hoog percentage vrouwelijke daters op de site. Niet minder dan 57% van de leden van de site is vrouwelijk. Dat is lang niet bij alle datingsites het geval. Te vaak is het tegenovergestelde realiteit. Als man maak je bij 50liefde momenteel dus een meer dan behoorlijke kans om een levenspartner te vinden.

De 50liefde helpdesk

50liefde onderscheidt zich van andere datingsites door een handige helpdesk. Medewerkers van de datingsite zijn per mail en zelfs per telefoon bereikbaar en helpen je met al je vragen. Vaak duurt het even vooraleer je als vijftigplusser – zeker na een lange relatie – het daten opnieuw in de vingers hebt. Wellicht heb je een aantal vragen. Wat zet je beter wel of beter niet in je profiel? Wat schrijf je aan wie je leuk vindt? Hoe leg je best een afspraakje vast? Wat trek je aan of neem je mee op date? Voor sommigen lijkt dit allemaal vanzelfsprekend, maar voor velen is het dat niet. De coaches van de helpdesk geven je advies op maat, ze ondersteunen je bij jouw zoektocht naar geluk zodat je zo zorgeloos mogelijk kan genieten van je date. Bij 50liefde sta je er niet alleen voor.

Een gebruiksvriendelijke datingsite

50liefde is er speciaal voor vijftigplussers. Niet alle vijftigplussers zijn even vertrouwd met het internet. Sommigen zijn minder onderlegd in het gebruik van een computer. Je merkt dat de makers van de datingsite aandacht hebben besteed aan de noden van hun beoogde doelgroep. Een makkelijke navigatie en een aangepaste lay-out met onder meer grote knoppen maken de datingsite erg gebruiksvriendelijk. Als gebruiker van de site hoef je bij het navigeren bijvoorbeeld niet telkens je bril boven te halen. 50liefde scoort dan ook hoog op het gebied van comfort.

Kosten bij 50liefde

Datingsites zijn niet gratis. Als je alles uit 50liefde wil halen, moet je daarvoor een kleine vergoeding betalen. Je neemt dan een premium lidmaatschap. Als houder van dit lidmaatschap kan je onbeperkt genieten van de voordelen van de datingsite. Zo kan je onbeperkt berichten sturen, een matchgame spelen of met andere leden chatten. Met een premium lidmaatschap laat je geen enkele kans onbenut om de partner van je dromen te ontmoeten.

De datingsite kent drie verschillende tarieven voor betalende leden. Je kan kiezen uit een premium pakket van drie maanden, zes maanden of twaalf maanden. De prijs van het pakket verschilt afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest. Je betaalt dan 17.99 euro, 24.99 euro of 29.99 euro per maand. Hoe langer het abonnement waarvoor je kiest, hoe minder je betaalt. Deze prijzen zijn relatief laag, zeker in vergelijking met de soms erg buitensporige bedragen die op andere datingsites worden aangerekend.

Gratis profiel op 50liefde

Je hoeft niet te betalen voor je inschrijving op de site. Je kan heel eenvoudig een gratis profiel aanmaken waarmee je de datingsite vervolgens kosteloos kan uittesten. Neem even de tijd om het reilen en zeilen op de datingsite te leren kennen. Zo kan je helemaal vrijblijvend bepalen of 50liefde is wat je zoekt. Bij deze datingsite koop je net omwille van deze optie geen kat in een zak.

Met een gratis account kan je op de website van 50liefde al van aardig wat functies gebruik maken. Zo kan je na het aanmaken van je profiel zien wie er online is, kan je andere profielen bezoeken of eventueel partnervoorstellen bekijken. Het gratis lidmaatschap van de datingsite stelt je dus prima in staat om je eerste stappen richting een nieuwe relatie te zetten.

Functionaliteiten

De datingsite 50liefde biedt haar leden net zoals andere datingsites een groot aantal standaard functionaliteiten. Zo kan je partnervoorstellen ontvangen of een matching game spelen om nieuwe interessante singles te ontmoeten. Je kan zelfs digitaal flirten door smiles te versturen. Echt vernieuwend is echter de handige helpdesk van 50liefde. Door aan haar leden deskundige ondersteuning aan te bieden via deze coaches, verschilt 50liefde kwalitatief van andere datingsites.

Inschrijven bij 50liefde

Je inschrijven bij 50liefde verloopt vlot en makkelijk. Je geeft verplicht enkele gegevens zoals je leeftijd en woonplaats in. Daarnaast kies je zelf hoeveel informatie over jezelf je wil prijsgeven. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf voor te stellen, en je kan een beschrijving geven van jouw ideale partner. Je kiest zelf welke accenten je legt en hoever je gaat. Hou je niet van rokers of drinkers? Misschien is het verstandig om dit bij de omschrijving te vermelden. Hoe preciezer jouw beschrijving, hoe groter de kans om een geschikte partner te vinden. Vervolgens duid je aan waarvan je houdt. Dit kan je doen aan de hand van verschillende categorieën zoals cultuur of muziek. Tenslotte vervolledig je jouw profiel door het uploaden van één of meer foto’s. Je besteedt hier best wat aandacht aan, want profielen met foto’s worden veel vaker bezocht. Je kan je profiel trouwens naar hartenlust wijzigen of vervolledigen.

Uitschrijven bij 50liefde

Heb je een partner gevonden? Dan kan je je makkelijk uitschrijven bij 50liefde. Als je je premium lidmaatschap bij 50liefde wil stopzetten, ga je naar ‘instellingen’ bij je account. Daar kan je een knop aanklikken waarmee je je premium lidmaatschap beëindigt. Doe je dit niet, dan wordt je premium lidmaatschap van de datingsite automatisch verlengd.

Het premium lidmaatschap kan onmiddellijk gebruikt worden. Het kan echter voorvallen dat je om een onvoorziene reden geen gebruik kan maken van je lidmaatschap. Denk maar aan een gecrashte computer of aan een opname in het hospitaal. Je kan in dergelijke gevallen een formulier invullen en dat vervolgens naar de klantenservice van 50liefde sturen. Indien je geen gebruik maakte van jouw premium functies, zal er vanwege 50liefde een restitutie volgen.

Review van 50liefde

50liefde is een aanrader voor vijftigplussers op zoek naar een partner. Deze datingsite is erg gebruiksvriendelijk en biedt haar gebruikers via de handige helpdesk meer dan andere sites tegen een zacht prijsje. Daarenboven gaat 50liefde secuur om met uw data, zonder meer een vereiste vandaag de dag.

Veilig daten bij 50liefde

Datingsites bevatten persoonlijke informatie. Het is daarom belangrijk dat de website voldoende beveiligd is. 50liefde gaat erg secuur om met uw data. De beveiligde verbinding tussen jezelf en de datingsite zorgt ervoor dat niemand kan zien wat je verstuurt. Enkel leden van 50liefde hebben toegang tot jouw profiel. Daarnaast doet 50liefde er alles aan om valse profielen uit de datingsite te weren. Zo worden alle profielen door medewerkers handmatig gecontroleerd op echtheid. De kansen op misbruik worden daardoor kleiner. Heb je toch iets vreemds ervaren? Dan kan je verdachte profielen rapporteren aan de klantenservice. Dat kan door eenvoudigweg een knop aan te klikken. De klantenservice onderzoekt je claim vervolgens en schrapt de profielen indien nodig. Je kan onprettige contacten ook blokkeren. Tenslotte biedt de datingsite haar leden ook advies om op een veilige manier te daten.