• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Relatieplanet – informatie, kosten, review en ervaringen

Relatieplanet header
Relatieplanet logo
1 maand€ 24,95 per maand
3 maanden€ 14,94 per maand
6 maanden€ 9,95 per maand
Populariteit5 / 5
Functionaliteiten4,7 / 5
Prijs / kwaliteit5 / 5
Veiligheid4,9 / 5
Gebruiksgemak4,8 / 5
Gemiddeld4,9 / 5

Doelgroep

Algemeen

Leden

2.5 miljoen

Man-vrouwverhouding

49%
51%

Pluspunten

  • Een van de populairste datingsites
  • Relatief goedkoop
  • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd
  • Al 10 jaar gekozen tot beste datingsite van het jaar

Minpunten

  • Veel reclame voor een betaald lidmaatschap

Ben je single maar op zoek naar een serieuze relatie? Lukt het je niet om in het echte leven aan een date te geraken? Dan zal je ongetwijfeld al overwogen hebben om je in te schrijven op een online datingsite. Vergeet Tinder, Bumble of Happn! Op Relatieplanet vind je ongetwijfeld de match die bij jou past! Deze datingsite geniet een grote reputatie. Zo is het al tien jaar op een rij verkozen tot beste datingsite van Nederland. Ideaal dus voor wie het vrijgezellenbestaan wil opzeggen.

Voor wie is Relatieplanet geschikt?

Relatieplanet is geschikt voor iedere single die klaar is om zijn vrijgezellenleven op te geven en een serieuze relatie aan te gaan. Of je nu 20 bent of 65. Bij Relatieplanet maken we geen onderscheid in geaardheid, leeftijd of opleiding. Zo zijn we er al in geslaagd om meer dan 245000 koppels samen te brengen. Door je profiel aan te maken kan je in onze database op zoek gaan naar je perfecte match. Momenteel telt onze datingsite ruim 78000 leden, waardoor je kansen op ware liefde vergroten.

Kosten Relatieplanet

Het leuke aan deze datingsite is dat je gratis een profiel kan aanmaken en op zoek gaan naar de liefde van je leven. Ook is er de mogelijkheid om een betalend abonnement te nemen. Hiermee krijg je veel meer mogelijkheden. Een abonnement kan al vanaf 9,95 euro per maand. Ieder abonnement heeft een minimale looptijd waarbij de betaling van de eerste termijn meteen gebeurt. Je kunt kiezen voor een termijn van 1 maand (€24,95), 3 maanden (€44,85)of 6 maanden (€59,70). Daarna wordt het abonnement telkens automatisch verlengd voor 14,95 euro per maand tenzij je opzegt.

Gratis profiel op Relatieplanet

Zoals eerder gesteld kun je ook gratis op zoek naar de perfecte match. Een profiel aanmaken kost je niets en laat je toe om foto's te plaatsen en berichten te ontvangen. Ook kan je andere leden bekijken en tot vijf leuke singles een interessebericht sturen per dag. Wil je zien wie jouw profiel heeft bezocht, dan heb je wel een betalend abonnement nodig.

Relatieplanet app

Naast een goed uitgewerkte website beschikt Relatieplanet ook over een app die je op je tablet of smartphone kunt downloaden. Op die manier kun je nu altijd en overal op zoek gaan naar de perfecte date! Via de app beschik je over dezelfde functionaliteiten als via de datingsite. Zo kun je ook je nieuwste matches en favorieten zien, je voorkeuren aanpassen, berichten lezen en versturen, profielen van andere leden bekijken en zelfs foto's rechtstreeks van je telefoon uploaden op je profiel.

Relatieplanet evenementen

Een groot verschil met gelijk welke andere datingssite is de evenementen die Relatieplanet plant. Zo zijn er op regelmatige tijdstippen events gepland waarbij leden aan kunnen deelnemen. Dit kan variëren van een workshop tot een uitstapje. Deze evenementen zijn de ideale manier om in face-to-face in contact te komen met andere leden. Je bent immers bezig met een activiteit die je zelf graag doet en komt meteen gelijkgestemde zielen tegen. Evenementen zijn betalend en kunnen worden geboekt via de website.

Review van Relatieplanet

Erg belangrijk voor een datingsite is dat de leden actief zijn. Dit was dan ook het eerste wat we in de gaten hielden. Na enkele dagen het ledenaantal in de gaten te houden bleek dit echt wel het geval te zijn. Per dag komen er maar liefst gemiddeld zo'n 250 leden bij. Daarnaast kun je op de datingsite zelf zien hoeveel leden er op dat moment actief zijn en dat bleek een heel pak.

Een ander gegeven dat heel erg belangrijk is voor singles die op zoek zijn naar hun soulmate is de doelgroep die je op de datingsite vindt. Bij heel wat datingsites vind je nu eenmaal veel mannen, maar een pak minder vrouwen. Net hetgeen je wellicht voor hebt ingeschreven op de datingsite. Bij een eerste zoekopdracht kreeg ik al meteen meer dan 10.000 potentiële vrouwelijke kandidaten voorgeschoteld. Ook dat zat goed dus.

Andere pluspunten in vergelijking met eender welke andere datingsite is de kwaliteit van de profielfoto's en de hoeveelheid aan info dat te lezen valt. Je kan zelf al op zoek gaan naar potentiële dates nog voor je zelf een profiel hebt aangemaakt. Wil je echter een interessebericht sturen, dan heb je wel (uiteraard) een profiel nodig.

Door de talrijk aanwezige parameters kan je ook nauwkeurig op zoek gaan naar specifieke potentiële partners. Niet alleen kan je je zoekopdrachten gaan specificeren op geslacht, leeftijd of regio, maar ook op uiterlijke kenmerken, interesses en zelfs op basis van hun horoscoop.

Populariteit

Met bovenstaande gegevens is het fair om te stellen dat Relatieplanet een populaire datingsite is. Beter nog, puur op het aantal leden is Relatieplanet zelfs de grootste datingsite van België en Nederland. En uiteraard draait het succes van een datingsite als Relatieplanet ook op de populariteit van de website. Zonder actieve leden geen matches en succesverhalen, toch?

Gebruiksgemak

De datingsite van Relatieplanet is erg makkelijk te gebruiken. Het leuke is dat je nog voor je je registreert al even op zoek kunt gaan of de website iets voor jou is (lees: of dat er matches zijn voor jou). Een gratis profiel aanmaken lukt in enkele muisklikken terwijl je met de vele parameters een goed overzicht krijgt van welke personen er eventueel bij je zouden passen. Ook de app op zich is erg makkelijk in gebruik en gebruiksvriendelijk.

Functionaliteiten

Wat de functionaliteiten zijn, hangt af van het feit of je een gratis profiel hebt of een betalend lidmaatschap. Met een gratis profiel krijg je onbeperkte toegang tot profielen en kun je een interessebericht sturen naar wie je leuk vindt (tot 5 per dag). Ook kun je tot 20 foto's plaatsen op je profiel en ontvangen berichten lezen. Zelf berichten sturen kan dan echter maar weer als je betalend lid bent. Dat geldt evenzeer om alle foto's op iemands profiel te kunnen zien en om te zien wie jouw profiel heeft bezocht op Relatieplanet.

Kosten

Een profiel aanmaken is gratis op Relatieplanet. Wie echter van meer functionaliteiten wil gebruik maken, heeft een betalend lidmaatschap nodig. Dit kan al vanaf 9,95 euro per maand. De eerste termijn betaal je sowieso op voorhand en bepaal je zelf. Dit kan een periode van 1 maand zijn (24,95 euro), 3 maanden (44,85 euro) of 6 maanden (55,70 euro). Daarna wordt je abonnement automatisch verlengd per maand (14,95 euro per maand) tenzij je opzegt. Hiermee is Relatieplanet een van de goedkoopste datingsites wat maandelijkse kosten betreft.

Eindoordeel

Relatieplanet is de perfecte keuze voor wie zich wil gooien in de wereld van online dating. Eerst en vooral is er de mogelijkheid om met een gratis profiel uit te zoeken of online daten iets voor jou is. Vervolgens is, mits interesse, de stap snel gezet naar een betalend lidmaatschap wat je kansen enkel maar zal vergroten. Ons inziens scoort Relatieplanet als datingsite erg hoog omwille van het hoge aantal actieve leden, net hetgeen je als single persoon op zoek naar bent.

Inschrijven bij Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet is gratis en erg makkelijk. Met enkele muisklikken maak je een gratis profiel aan en kan je berichten sturen naar potentiële matches. Het enige wat je nodig hebt bij je registratie is een mailadres, een wachtwoord en je geboortedatum. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail toegestuurd met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen. Eens bevestigd kun je beginnen met het invullen van je profiel en toevoegen van foto's.

Uitschrijven bij Relatieplanet

Voor het uitschrijven van een gratis profiel zijn er twee opties. Enerzijds kan je ervoor kiezen om je profiel gewoon onzichtbaar te maken. Dit zorgt ervoor dat je profiel met alle info en foto's wel nog blijft bestaan, maar gewoon niet meer zichtbaar is voor anderen. Dat is handig wanneer er de mogelijkheid bestaat dat je er later wel nog beroep op zal doen. Anderzijds kun je er ook voor kiezen om je profiel helemaal te verwijderen. Dit doet je door rechtsboven op je profielfoto te klikken en te gaan naar het menu ‘mijn inschrijving beheren'. Hier kun je de profielstatus wijzigen naar ‘profiel definitief verwijderen'. Vervolgens klik je op ‘opslaan'.

Heb je een betalend abonnement, dan zijn er andere stappen die je moet zetten. Hiervoor ga je ook eerst naar het menu ‘mijn inschrijving beheren' bij je profielfoto. Hier kan je eerst kiezen om je abonnement op te zeggen. Daarna krijg je nog de keuze om je gratis profiel te behouden. Wil je dat niet, dan kan je tevens ook op ‘profiel definitief verwijderen' klikken. Door het opzeggen van je abonnement, wordt deze niet meer verlengd bij de volgende termijn. Heb je gekozen om je gratis profiel ook te verwijderen, dan gebeurt dit na het aflopen van je termijn.

Veilig daten bij Relatieplanet

Online daten houdt bepaalde risico's in. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Je spreekt immers af met iemand die je enkel online hebt ontmoet. Veilig daten staat bij Relatieplanet altijd voorop. Daarom controleert de datingsite regelmatig op fake profielen of fraudeurs. Toch is het belangrijk om zelf ook je voorzorgen te nemen wanneer je met iemand gaat afspreken. Geef op voorhand nooit te veel informatie over jezelf prijs. Je weet immers nooit wie er aan de andere kant zit.

Wees voorzichtig met welke informatie je prijsgeeft is dan ook de eerste tip die we kunnen geven. Hou het eerste contact veilig via de datingsite zelf en schakel niet te snel over naar je privé mailadres of telefoonnummer. Wees ook altijd open en eerlijk tegenover je gesprekspartner. Net zoals in het echte leven komt het namelijk ook wel eens voor dat sommige mensen van meerdere walletjes eten en met verschillende personen aan het daten zijn.

Ga je uiteindelijk op date na het vele contact op de datingsite? Kies dan voor een goede locatie om deze te laten doorgaan. Dit betekent dat je best vermijdt om meteen bij iemand thuis af te spreken. Kies daarentegen voor een openbare plaats zoals een bar of bioscoop. Licht ook een vriend(in) of familielid in van je date. Door op een openbare plaats af te spreken vermijd je ook ongemakkelijke situaties wanneer het niet zou klikken.

Keurmerk Veilig Daten

De datingsite Relatieplanet heeft het keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk geeft aan dat je veilig kunt daten via onze datingsite en zorgt dus voor een extra vertrouwend gevoel bij je online datingavontuur.

Thuiswinkel Waarborg

De datingsite Relatieplanet beschikt ook over de Thuiswinkel Waarborg. Dit is een waarborg voor de consument die online aankopen doet bij een webwinkel of in dit geval een datingsite.