• Jouw onafhankelijke hulp bij online daten
  • Alle datingsites van Nederland en België getest

Paiq – informatie, kosten, review en ervaringen

Paiq is een datingsite die het anders aanpakt. Op deze datingsite ben je niet eindeloos profieltjes aan het doorklikken, wachtend tot je iets leuks tegenkomt. Nee, op Paiq ga je gelijk in het echt een gesprek aan via de chat. Op deze manier leer je mensen gelijk op een leuke manier kennen, zonder van te voren al het een en ander van elkaar te weten. Meer weten over de datingsite Paiq? Lees dan onze review.

Paiq, gratis en spontaan

Paiq is een datingsite die zich richt op de spontane ontmoetingen. Het samen kletsen en daarmee bekijken of je dezelfde interesses hebt of niet. Iedereen heeft de mogelijkheid een profiel aan te maken, maar het gesprek en de interactie tussen elkaar staat centraal.

Match door artificiële intelligentie

Als je jezelf aanmeldt op Paiq, krijg je de mogelijkheid een vragenlijst in de vullen. Via deze lijst krijgt Paiq inzicht in jouw karakter, interesses en waar je naar op zoek bent. Aan de hand van je antwoorden wordt door artificiële intelligentie gekeken wie mogelijkerwijs bij jou zou kunnen passen. Zodra er een match is gevonden krijg je hierover een bericht. Je kunt daarna met deze persoon in gesprek gaan, echter als je nog geen matchbericht hebt ontvangen, maar je wel graag met iemand wilt kletsen, dan kun je ook gaan speeddaten. Bij iedere speeddate staat voor hoeveel procent jullie match overeen komt, zodat je op basis hiervan zelf al een beetje een inschatting kunt maken of je met deze persoon wilt praten of niet. Zelfs een lage matchscore, kan natuurlijk best een goede gesprekspartner opleveren en wie weet, klikt het beter dan je verwacht had!

Gericht op het innerlijk

Paiq richt zich voornamelijk op het innerlijk van de leden. Dit mooie gegeven uit zich vooral in de chatgesprekken, waarbij de foto van de twee matchkandidaten in het begin zeer onscherp wordt weergegeven. Naarmate het gesprek vordert, neemt de scherpte toe waardoor je elkaars foto pas later echt goed kunt bekijken. Op deze manier is het gesprek echt de hoofdzaak van het daten. Je leert mensen kennen die je anders misschien niet eens aan had durven spreken, maar doordat uiterlijk ondergeschikt wordt in het begin, wordt deze drempel een stuk lager.

Paiq is volledig gratis te gebruiken

Paiq is geheel gratis te gebruiken. Matches, speeddaten, chatten met vreemden, het is allemaal mogelijk zonder te betalen. Als je echter wel betaald lid wordt, krijg je meerdere functies en daarbij steun je het voortbestaan van Paiq. Door het gratis lidmaatschap is de drempel om je aan te melden en om kennis te maken met het online daten minder hoog. Paiq zorgt ervoor dat online daten voor iedereen bereikbaar wordt, ongeacht je portemonnee. Dus gratis en veilig daten wordt door Paiq mogelijk gemaakt.